• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
`Sınava her geçen yıl daha fazla katılım var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na Gaziantep`te binlerce kişi katılırken, Platformun Gaziantep Sözcüsü Abdulhekim Övet, geçen yıllara oranla sınava bu yıl daha yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.

Gaziantep merkezde düzenlenen sınav heyecanı aynı zamanda Gaziantep`in Araban, Nizip ve Karkamış ilçeleri ile merkez bağlı bazı köylerinde de gerçekleştirildi. Gaziantep merkezde yapılan oturuma 4 binin üzerinde aday katılırken, sınava giren adayların oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 5`incisi düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavına Gaziantep`te 5 bine yakın başvurunun yapıldığını belirten Övet, Siyer Sınavı`nı düzenlemelerindeki amaçlarının insanları Hz. Muhammed önderliğinde bir araya getirmek olduğunu vurguladı.

Övet, “Bugün sınava yaklaşık 4 bin kişinin üzerinde bir katılım oldu. Gaziantep`te gerçekleşen sınavı 5 merkezde düzenledik. Aynı zamanda merkeze bağlı ilçe ve köylerimizde de sınav düzenlendi. Bununla birlikte koordinatörlüğümüze bağlı Kahramanmaraş ve Kilis illerinde de sınava katılımları yoğun oldu. Bu yıl ilk defa merkez dışındaki ilçelerimizde de ilk defa düzenlenmesine rağmen yoğun bir katılım oldu.”ifadelerini kullandı.

Her yıl geçen yıla oranla büyük bir katılım oluyor

Her geçen yıl sınava olan ilginin artığını ve tablonun sınavlara olumlu yansıdığını aktaran Övet, “Çıktığımız yolda istedik ki insanlar, bu sınav vesilesi ile bizim en güzel örneğimiz olan Peygamberimiz ile buluşsunlar. Bu gaye Allah`ın izni ile hedefine ulaşacaktır. İnsanlar O`nun önderliğine ve rehberliğine her geçen gün daha da muhtaç olduklarından dolayı bu tür sınavlara da büyük bir ilgi gösteriyor. Bundan dolayı da her yıl geçen yıla oranla büyük bir katılım oluyor.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir