• DOLAR 32.497
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2485.717
  • ...
Cizre ve Silopi`de siyer sınavı yapılamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 5`incisi düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye`de 60 il ve 120 ilçede Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın gerçekleştiğini belirten Oğraş, yaşanan çatışmalar nedeniyle Şırnak`ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sınav yapılmadığını söyledi.

Sınavı gerçekleştirmelerindeki temel amacın, tüm insanlara Hazreti Muhammed`i (sav) tanıtmak olduğunu aktaran Oğraş, “Türkiye`de 60 il ve 120 ilçede sınav gerçekleştirildi. Silopi`de hayat normale dönmediği için en yakın yerlerde sınav yapıldı. Cizre`de sokağa çıkma yasağı devam ettiği için yapılmadı. Yapılan sınavda kaybeden yok. Sınava giren herkes kazanıyor. Sınavı hayatımıza bir yön vermesi anlamında yaptık. Sınava katılanlar, sınav sonrası da kitabı okumalı. Farklı kitaplardan da yaralanmalılar. Çünkü Peygamberimizi anlamak onu okumaktan geçiyor.” dedi.

Soruların Rehber TV ekranlarında saat 20.00`de çözüleceğini dile getiren Oğraş, sonuçların en kısa sürede açıklanacağını bildirdi. (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir