• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hurdacının katil zanlıları yakın arkadaşları çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta alacak-verecek nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada hurdacılık yapan Şehmus Tutuş, başına sert bir cisimle vurularak öldürülmüştü. Arıklı mahallesinde işlenilen cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan 2 şahsın da Şehmuz Tutuş'un arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Tarsus`un Arıklı mahallesinde önceki gün bir şahsın D-400 Karayolu ile Adana- Mersin Demiryolu hattının arasındaki, sazlık sulak alanda hareketsiz bir şekilde yattığının ihbarını alan jandarma ekipleri cesedin bulunduğu yere gitti.

Olay yerinde yapılan araştırmada başına sert bir cisimle vurularak öldürülen kişinin hurdacılıkla uğraşan Şehmus Tutuş olduğu tespit edildi.

Cinayetle ilgili olarak çalışma başlatan Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları soruşturma kapsamında cinayetten kısa bir süre önce, öldürülen Şehmuz Tutuş`un arkadaşları Hüseyin B. ve Murat Y. isimli kişililerle Adana`dan aynı arabayla Tarsus yönüne çıktıklarını belirleyerek, şahısları gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanan ve haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile Tarsus Adliyesine sevk edilen şahıslar, Cumhuriyet Savcısının isteğiyle geniş güvenlik önlemi altında cinayet mahalline getirilerek olay yerinde keşif yaptırıldı.

Yapılan keşifte, Hüseyin B., Şehmuz Tutuş ile aralarındaki alacak verecek konusundan dolayı araçla seyir halindeyken  tartıştıklarını ve tartışmanın büyümesiyle kendisinin arabayı kullanan Murat Y`ye  sağa çek dedikten sonra arabadan indiklerini ve burada kavga ettiklerini söyledi.

Murat Y, kavga esansında,  kendini kaybettiğini ve arabada bulunan sopayla Tutuş`a vuruğunu amacının kesinlikle öldürmek olmadığını ifade etti . Hüseyin B. ise kavga esnasında Şehmuz Tutuş`un yere yığıldığını görünce kendini kaybettiğini ve korkarak elinde sopayı rastgele bir yere fırlattıktan sonra arabaya binerek olay yerinden uzaklaştıklarını belirtti.

Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki sorgusunun ardından Tarsus Adliyesine getirilen Hüseyin B. ve Murat Y. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Abdulhakim Kurt- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir