• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye geneli siyer sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli bu yıl 5`incisi düzenlen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, büyük bir heyecanla başladı. 110 merkezde yapılan sınavda yaklaşık 90 bin kişi ter döktü.

Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri yerde hazır bulundu.  Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Yarışmacılar, kalem, silgi ve kalemtıraşları beraberinde getirdi. Sınav öncesi görevliler, sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Bitlis

Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı Bitlis`te 4 merkez ve 5 okulda yoğun bir katılımla başladı.

Sınava girecekler saatler kalan metrelerce kar kalınlığına ve dondurucu soğuklara aldırış etmeden okulların önlerinde toplanmaya başladılar. Bitlis merkezde sınavın yapılacağı Beşminare Lisesi ve Kurtuluş İlkokulu`nun kapılarına sınava gireceklerin isim listeleri asıldı.

Öte yanda sınav hakkında bilgi veren Bitlis Eğitim sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER)Başkanı Erdal Tunçtan, sınava yoğun katılım sağlanmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşanmadan sınavın başladığını belirtti.

Kayseri

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Sınava sınav saatinden bir saat öncesinden gelen katılımcılar heyecanlı olduklarını belirttiler.

Sivas

Sivas`ta Kız Anadolu İmam Hatip lisesinde gerçekleştirilen sınavda adaylar 3 kategoride ter döktü. Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 100 soru, 3. Kategorisi olan çocuklar kategorisinde ise 80 soru soruldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okula gelen katılımcıların heyecanları gözden kaçmazken, katılımcıların büyük çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı.

Bingöl

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde 11 Mart, Hacılar, Kalencik ve Yiğitler Ortaokullarında, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan Kar-Der tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında ilçe genelinde 800 kişi katıldı.

Mardin

Kutlu Doğum Siyer Sınavı Mardin`in Nusaybin ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından  saat 10.00 itibarıyla Halk Eğitim Merkezinde yapılmaya başlandı.

Şanlıurfa

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Şanlıurfa merkez ilçelerinde sekiz ayrı okulda yoğun bir katılımla yapıldı. KDSS`ye girecek adaylar sınava saatler kala okulun önünde toplanmaya başladılar. Yoğun katılım nedeniyle okulun önünde kuyruklar oluştu. Sınava katılanların büyük çoğunluğunu çocuk ve bayanlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı. Sınava girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Ağrı

Merkezi Ağrı'da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü bünyesinde Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerini de içine alan 14 il ve 35 merkezde sınavı düzenledi. Sınav heyecanını binlerce kişi aynı anda yaşadı. Koordinatörlük Sınav Komisyonu Sadık Sosan, yaptığı açıklamada, bu sınavın kaybedeninin olmadığını ifade etti.

Adana

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı Adana`da Merkez Seyhan ilçesindeki 23 Nisan İHL, Tepebağ İHL, İnkilap İHL`lerinde 10.00`da başladı. Sınava bin 500 kişinin katıldığı bildirildi.

Ayrıntılar gelince haber güncellenecek...  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir