• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
"Hz Muhammed`e tabi olmak için önce tanımak lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Türkiye genelinde organize ettiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın Adana ayağı, Merkez Seyhan ilçesindeki 3 farklı okulda saat 10.00`da başladı.  Sınav öncesi duygularını dile getiren yarışmacılar, Allah Resulü`ne olan muhabbetin asırları aştığını ve kıyamete kadar da süreceğini belirttiler. Allah Resulü`ne tabi olmak için kutlu hayatının bilinmesi gerektiğini dile getiren Peygamber âşıkları, bu tür etkinliklerin de Siyer-i Nebi`nin öğrenilmesine vesile olduğunu söylediler.

“O`na olan muhabbet, kıyamete kadar devam edecek”

Bu tür etkinliklerin Hz Muhammed`in hayatı ve mücadelesinin öğrenilmesi açısından önemli olduğunu belirten sınava girenlerden Mihriban Yıldırım, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed (SAV) nasıl ashabı tarafından her şeyden çok sevilmişse O`ndan asırlar sonra biz Müslümanlar da O`nu her şeyden çok seviyoruz. O`na olan muhabbet, kıyamete kadar devam edecek. Rabbimiz bizi O güzel Resulüne uymayı ve şefaatine ulaşmayı nasip etsin. O kutlu elçinin hayatını öğrenmek için KDSS`ye katıldım, Allah bu organizasyonu organize edenleri ve katılanları hayrıyla mükâfatlandırsın.” diye konuştu.

“Her yıl düzenlenen Siyer Sınavı`nı dört gözle bekliyoruz”

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği Siyer Sınavı`na her yıl ailece katıldıklarını ifade eden Eda Tekin, “Her yıl düzenlenecek siyer sınavlarını dört gözle bekliyoruz. Bu vesile ile 7`den 70`e kadın-erkek herkes Hz Muhammed (SAV)`in hayatının anlatıldığı kitapları okuyor. Peygamberimizin hayatının sınav şeklinde öğrenilmesi daha kalıcı oluyor.” dedi.

“Bu tür etkinliklerle Hz Muhammed`i daha yakından tanıyoruz

Adana`da bu tür organizasyonların yapılmasının çok memnuniyet verici olduğunu dile getiren Seher Dursun ise “Siyer demek, son peygamberin hayatını, dolayısıyla İslam mücadelesini öğrenmek demektir. O`nu âlemlere rahmet olarak gönderen Allah, elçisine tabi olmayı da emretmiş, dolayısıyla bu tür etkinliklerle Hz Muhammed`i daha yakından tanıyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu yıl ki siyer sınavına 100 bin kişinin katıldığını öğrendik, inşallah katılanların sayısı birkaç yıl içerisinde milyonlara ulaşacaktır.” diye duygularını aktardı.

“Siyer okumak ve bolca salavat getirmek boş bir amel değildir

Hz Muhammed`in hayatının öğrenilmesinin çok önemli olduğunu ve Kutlu Doğum ve siyer sınavı gibi etkinliklerin buna vesile olduğunu söyleyen Beyaz Yıldız Yavuz,  “Siyer okumak ve bolca salavat getirmek boş bir amel değildir. Kur`an-ı Kerim`de buyrulduğu üzere O`na Allah ve melekleri salavat getirirken biz Peygamberimize salavat getirmeyi nasıl önemsiz görebiliriz. Allah, kitabında resulünü yâd edip överken O`nu anlatan kitapları okuyup günümüzde de O`nun yad edilmesini boş görmek anlaşılır gibi değil. Hz Muhammed (SAV) son elçidir ve başka bir Peygamber gelmeyecektir. Bundan dolayı son elçi ve rehberimizi tanımak çok önemli. Onu tanımak ve itaat etmek için de okumaktan, O`nun hayatının anlatıldığı programlara katılmaktan başka çare yok.” diye konuştu.

Allah`ın rızasına ulaşmanın Hz Muhammed`in yoluna uymakla mümkün olduğunu ifade eden Ahmet Oral, “Biz O`nu ashabın dediği gibi anamızdan, babamızdan hatta kendi canımızdan çok sevmeliyiz. Allah, Hz Muhammed`i uyulup tabi olsun diye yollamış. Dolayısıyla biz sadece siyeri okumamalıyız adeta yaşamalıyız. Çoğu kez siyer okurken Hz Muhammed ve ashabının sevindiği bir bölüme gelince tebessüm etmişizdir, üzüldükleri yerde de gözyaşlarımızı tutamamışızdır. İşte asırları aşan Peygamber sevdası böyle bir şey.” dedi.

Ailece siyer sınava katılarak bilgilerini tazeleme imkânı bulduklarını belirten Mesut İçlek de bu tür organizasyonların artmasını temenni etti. Herkesi bu tür organizasyonlara katılmaya davet eden İçlek, Peygamber Sevdalıları Platformuna da teşekkür etti.

Yiğit İnan isimli yarışmacı da bu tür organizasyonların dini bilgi edinme ve İslami bilinç kazanma açısından önemli olduğunu söyledi.

Minik yarışmacılar: Peygamberimizi çok seviyoruz

Sınava katılan minik yarışmacılar ise “Peygamberimizi çok seviyoruz, bundan dolayı hayatını okuyup öğrenmeye çalışıyoruz. Ailece sınava katıldık. Allah, bu sınavı hazırlayanlardan razı olsun, güzel bir etkinlik, inşallah her sene katılmak isteriz.” diye konuştular.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın Adana ayağı, Merkez Seyhan ilçesindeki 23 Nisan İHL, Tepebağ İHL, İnkilap İHL`lerinde saat 10.00`da başladı. Sınava bin 500 kişinin katıldığı bildirildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir