• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Sur esnafı ürünlerini yarı fiyatına satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da günlerdir sokağa çıkma yasağının uygulandığı merkez Sur ilçesinde işyerini açamayan esnaf, büyük mağduriyetler yaşıyor.

Sur esnafı banka borçlarını ödeyebilmek, evlerine bir lokma ekmek götürebilmek için Yenişehir ilçesi Ofis semtinde açtıkları tezgâhta ürünlerini yarı fiyatına satıyor. İşyerinden alabildiği bazı eşyaları kaldırımda açtığı tezgâhta satmaya çalışan R.G, banka borçlarını ödeyebilmek için bu yola başvurduğunu söyledi.

R.G, “Sur`daki işyerim yaklaşık 2 aydır kapalıdır. Orada kozmetik ürünleri satıyorduk. En son çaresiz kalınca 15 gün önce burayı açtık. Çeklerimizi ödeyebilmek için uğraşıyoruz. Burada ürünlerimizi yarı fiyatına veriyoruz.” dedi.

“Seyyar satıcı olduk artık”

“Dükkânım açık olsaydı bu soğukta ne işim olurdu burada” diyen R.G, “Haddi hesabı olmayan zararımız var. Amacımız kâr elde etmek değil. Hem millet yararlansın, hem biz çeklerimizi ödeyelim. Seyyar satıcı olduk artık. Ürünlerimin yarısı hâlâ işyerindedir. Dükkânım açık olsaydı bu soğukta burada ne işim olurdu.” şeklinde konuştu.

Sur`da devam eden çatışmaların bitip ilçede hayatın tekrar normale dönmesini isteyen R.G, işyerini açabilmenin özlemini duyduğunu ifade etti. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir