• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Şimşek, "Türkiye olarak asla 90`lı yıllara geri dönmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaretler ve görüşmeler yapmak üzere Batman`a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2015 İstihdam Projeleri Belge ve Ödül Töreni‏”ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, bölgede yaşanan olaylara değindi.

Yaşanan olaylardan dolayı bölgede huzursuzluğun olduğunu söyleyen Şimşek, “Bazı ilçelerimizde maalesef terör eylemleri ve bunun getirdiği huzursuzluk var. Bunun bir tek müsebbibi var, o da bölücü terör örgütüdür. Çünkü bir kardeşlik hukukunun gereği olarak temel hak ve hürriyetleri artırmak, demokratik standartlarımızı ilerletmek, ülkenin top yekun kalkınması için üzerimize ne düşüyorsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sorunlarımızı inkar etmeden, hiç kimsenin kimliğini ret etmeden, etnik veya mezhep farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp, ülkemizi ileriye taşımak için ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz.” dedi.

“Terörün amacı hak ve özgürlük değildir”

Bugünkü şiddet sarmalının hiçbir meşru zemininin olmadığını savunan Şimşek, “Terör, hiçbir haklı talebe dayanmıyor. Medeni ülkelerde şiddet, terör hiçbir zaman hak arayışının bir aracı olamaz. Varsa sorunlarımız -ki olabilir-, bunları siyaset zemininde konuşarak, meşru zeminde hak arayışı içerisine girerek, birlikte bu sorunları çözerek ileriye memleketi taşıyabiliriz. Terörün hedefi, amacı hak ve özgürlük değildir. Çünkü böyle bir talep olsaydı bugün şiddetin, terörün tamamen ortadan kalkması lazımdı. Dünyanın hiçbir demokrasisi, medeni ülkesi şiddete, teröre izin vermez. Paris`te bir tane terör eylemi oldu, olağanüstü hal ilan edildi, halen devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Eninde sonunda terör kaybedecektir”

Türkiye olarak asla 90`lı yıllara geri dönmeyeceklerini vurgulayan Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Terörle mücadelede ne kadar kararlıysak, hukuk devleti içerisinde, terörle mücadele konusunda da bir o kadar kararlıyız. Eninde sonunda terör kaybedecektir. Şiddetin, terörün ihya ettiği hiçbir toplum yoktur. Şiddet, terör sadece yıkım, gözyaşı ve acı getirir. Bazı ilçe ve mahallelerde barikat kazıp oralara dünyanın cephanesini getirmenin, şiddete, teröre başvurmanın ne gerekçesi olabilir. Amerika`da İspanyol 45-50 milyon Amerika vatandaşı var. Onların siyasi, kimlik, etnik, ekonomik anlamdaki haklarıyla Türkiye`de bugün Kürt kardeşlerimin hakları arasında hiçbir fark göremiyorum. Tek bir sorun varsa o da terör sorunudur. Bizim demokratikleşme, hak ve özgürlükler, anayasa anlamında eksiklerimiz olabilir ama bu eksikliklerin giderilmesinin zemini TBMM`dir.”

“Terörle mücadele sonuna kadar devam edecek”

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını yineleyen Şimşek, “Bunun seçimle, başkanlık sistemiyle alakası yok. Çünkü terörün olduğu yerde Kürt kardeşim en temel hak ve özgürlüklerini kullanamıyor. Demokrasinin yaşatılabilmesi için terörle mücadele edilmesi lazım. Terör ve demokrasi birlikte yaşamaz. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecek ama özgürlüklerin artması ve demokratikleşme konusunda da çalışmaya, reform yapmaya da devam edeceğiz. Meclis gündeminde üzerinde çalıştığımız üç tane yasa var. Bunlardan bir tanesi ayrımcılıkla mücadeledir. Yine terörle mücadelede hukuk içerisinde mücadelenin yapılması ve hiçbir şekilde masum vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için kolluk kuvvetlerinin gözetimine ilişkin yeni bir yasal çalışma var. Kişisel verilerin korunmasına yönelik yeni bir yasal çalışma var.” diye konuştu.

“Vatandaşın huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa yapacağız”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşmasının sonunda, şu ifadelere yer verdi:

“Bölgenin huzuru, kardeşliğimiz ve demokrasinin yaşatılıp, büyütülebilmesi için, demokratik standartların daha da ileri taşınabilmesi için terörle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Yakında bu operasyonlar biter. Bu operasyonlar sonucu sıkıntıya giren ilçelerimizin rehabilitasyonu, yeniden inşası, terörden etkilenen kardeşlerimizin mağduriyetlerinin asgari düzeye indirilmesi ve sıkıntıların giderilmesi için hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşın huzuru ve refahı için yine ne gerekiyorsa yapacağız.”

Programda Vali Azmi Çelik ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz de birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, istihdam projelerinde ödül almaya hak kazananlara ödüllerini takdim etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir