• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Trabzon'dan Sur halkına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Trabzon'dan Diyarbakır'a Ensar Olmak Vakti' sloganı ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde bir TIR dolusu yardım malzemesi Diyarbakır’a gönderildi.

İHH, KULDER, TODA, A.K.V, İ.Y.C, MEMUR-SEN, İlim Yolcuları ve Peygamber Sevdalıları Platformunun destek verdiği 'Trabzon'dan Diyarbakır'a Ensar Olmak Vakti' sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi yapılan duaların ardından Diyarbakır'a gönderildi.

Diyarbakır İslami STK'ların başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde harekete geçen Trabzon'daki STK'lar kampanya çerçevesinde çeşitli çalışmalar yürüttüler. Gıda, yiyecek ve giyecek ürünlerinin yer aldığı yardım malzemeleri, mağduriyetleri bir nebze de olsa gidermeyi hedefliyor.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İHH Temsilcisi Zühtü Kalma, Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami STK’ların başlatmış oldukları Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyasına destek olma amacıyla yardım çalışması başlattıklarını söyledi.

Toplanan yardımın Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda mağdur olan halka gönderildiğini belirten Kalma, "Diyarbakır İslami STK'ları, ‘Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım’ adıyla bir yardım kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyaya destek için Trabzon ve tüm ilçelerinde yaptığımız çalışmalar sonucunda gıda, elbise, battaniye, ayakkabı ve benzeri ihtiyaç maddelerinden oluşan 1 TIR yardım malzemesini Diyarbakır'a doğru yola çıkardık.” dedi.

Mağdur olan halka ensar olunması gerektiği söyleyen Kalma, “Mağdur ve mazlum halklara ensar olmamız; evlerimizi ve bu toprakları bereketlendirecek, çocukların denizlerde boğulduğu; medeni olduğunu iddia eden batılılar tarafından insanlığa çelme takıldığı bu günlerde insanlık tarihinin yüz akı olacaktır." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir