• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Bakan Şimşek: PKK Kürtlere zulmediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Araban ilçesindeki Ardıl Barajı ve 8 tesisin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada PKK’nin Kürtlere zulüm yaptığını vurguladı.

Silahın hiçbir zaman için hak arama aracı olmadığını söyleyen Bakan Şimşek, PKK'nin derdinin Kürtlerin haklarını savunmak olmadığını belirterek, "Dertleri Kürtlerin haklarını savunma olsaydı o zaman çoktan silahları gömmüşlerdi.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 8 tesisin temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları ile kurum müdürleri, birçok yetkili ve vatandaş katıldı.

PKK’nin çukur siyasetine tepki gösteren Bakan Şimşek, "Biz bu terör belasını kazdıkları çukurlara gömeceğiz" diyerek, bu topraklar üzerinde hiç kimseye oyun oynatmaya izin vermeyeceklerini belirtti.

Şimşek, “Gaziantep Ortadoğu'nun sağlık merkezi olacak. Buradaki hedefimiz kendi insanımızın yanı sıra sağlık ihracatı da var. Buradaki ülke gelirimizin inşallah 10 milyar doları geçmesini hedefliyoruz. Gaziantep'in avantajı şu, çevresinde sağlık açısından en gelişmiş bölgedir, Gaziantep Karayollarında ulaştırma alanında 3 milyarın üzerine yatırım yapılmıştır. Biz Gaziantep'i limana yakınlaştırmak için Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesini yapıyoruz.” dedi.

Bazıları Suriye'de yapılanları Türkiye'de de yapmak istiyor

İsim vermeden HDP/PKK’yi eleştiren Şimşek, bazılarının Suriye'de yapılanları Türkiye'de de yapmak istediğini belirterek, “Biz buna asla izin vermeyiz. Biz başından beri dedik ki, terör sorunu varsa, demokratik çerçevede, kardeşlik duygularıyla çözeceğiz. Bu konuda ne gerekiyorsa yaptık. Gereken adımları attık. Ama bölücü terör örgütünün derdi, ne Kürt kardeşlerimizin hakkıdır, ne onların hukukudur ve ne de onların refahıdır. Bölücü terör örgütünün derdi, Kürtlerin hakları olsaydı. O zaman çoktan silahları gömmüşlerdi.” ifadelerini kullandı.

Biz bu terör belasını kazdıkları çukurlara, hendeklere gömeceğiz

PKK’nin Kürtlere zulmettiğini vurgulayan Şimşek, “Hak aramanın aracı silah olamaz. Terörün olduğu yerde hak olmaz özgürlük olmaz. Birçok ülkede arzu ettikleri desteği bulamadılar. Kürt kardeşlerim terörle aralarına mesafe koymuş. Terör örgütü Kürt kardeşlerimize zulüm yapıyor. Kürt ve Türk kardeşlerimiz bunu çok iyi biliyor ki, biz bu terör belasını kazdıkları çukurlara, hendeklere gömeceğiz.” diye konuştu.

Tüm şehirlerimizin 2050 yılına kadar olan su ihtiyaçlarını çözüyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında, Türkiye’de susuz şehir bırakmayacaklarını söyleyerek, “Tüm şehirlerimizin 2050 yılına kadar olan su ihtiyaçlarını çözüyoruz.” dedi.

Gaziantep’in Araban ilçesinde temeli atılan Ardıl Barajı ile ilgili konuşan Eroğlu, “Bu tesis nedeniyle Araban halkından eski yönetimler adına özür diliyorum. Bunun 35-40 yıl önce yapılması gerekiyordu. Baraj bu yıl bitiyor. Sulama projesinin de temelini atıp 365 gün içinde tamamlayacağız. İnşallah bu anlamda Araban Ovasının verimli toprakları kısa bir süre içinde suya kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak şu ana kadar Gaziantep'e 2 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını da sözlerine ekleyen Eroğlu, Düzbağ Barajından su getirecek projenin de 2016 yatırımları arasında olduğunu ve Gaziantep'in 2060 yılına kadar su sorunu olmayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Araban ilçesindeki Ardıl Barajı ve 8 tesisin temel atma töreni gerçekleşti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir