• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
GAP ile alakalı tüm çalışmalar 2019 yılı sonunda tamamlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep temaslarına dün Gaziantep Valiliği’ne yaptığı ziyaret ile başlayan Bakan Eroğlu, bu günde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gaziantep’in Araban ilçesine yapılacak olan ve bir yıl içerisinde yapımı tamamlanması planlanan Ardıl Barajı sulamasının temeli ve 8 ayrı tesisin açılışı ile Gaziantep’e yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakalı tüm çalışmaları tamamlayacaklarını söyledi.

GAP projesi kapsamında yaptıkları yatırımları anlatan Eroğlu, Gaziantep'in GAP Bölgesine dâhil olan bir kent olduğunu belirterek, “Bölgede yapımına başlanılan baraj, gölet ve sulama tesisleri gibi projeleri hızla bitirilecektir. Ardıl barajı ise önümüzdeki yıl bitecektir. Biliyorsunuz Doğan Pınar Barajı vardı. İnşallah bu yıl bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl sulamasıyla beraber o da bitecek. 3 ile hizmet eden Çetintepe Barajı var. Bu Çetintepe Barajımız ilerliyor. Onların sulama projelerini iade edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

GAP projesinin önemli bir proje olduğunu ve bölgeye 6,6 milyar dolarlık gibi bir ekonomik katkısının olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “GAP her geçen gün daha önemli hale gelecektir. Bu kapsamda projenin tamamlanmasıyla yıllık 2,2 milyar dolarlık sulama katkısı sağlanacak. GAP’ın enerjiye katkısı ise 4 milyar dolar, içme suyuna katkısı ise 4 milyon dolar olacaktır.” diye konuştu.

Düzbağ projesi Gaziantep için büyük bir projedir

Düzbağ Projesiyle Gaziantep için büyük bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, Gaziantep'e eli boş gelmediklerini belirterek, Gaziantep’e 18 proje müjdesiyle geldiklerini bu projelerin toplam maliyetinin ise 232 milyon TL olduğunu vurguladı.

Gaziantep’e yapılacak olan Düzbağ Barajı ile ilgili de bilgi veren Eroğlu, “Bu baraj Gaziantep'e hayat verecek olan bir barajdır. Gaziantep gerçekten çok hızlı büyüyor, gelişiyor. Doğal olarak ihtiyaçlar da büyük olacaktır. Düzbağ Barajı için oturduk konuştuk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte inşallah onu da başaracağız. Ormancılık ve milli parkların korunmasıyla ilgili de büyük müjdelerimiz var.” şeklinde konuştu.

Huzur terapi ormanı diye bir ormanlık alanı tahsis ediyoruz

Gaziantep’e huzur tedavi ormanı diye bir ormanlık alanı tahsis ettiklerini belirten Eroğlu, “Ormancılık ve milli parkların korunmasıyla ilgili de büyük müjdelerimiz var. Huzur terapi ormanı diye bir ormanlık alanı tahsis ediyoruz. Alaben Göleti’nin hemen yanındaki bir ormanlık alanı tahsis edeceğiz. Burada barajlar, göletler ve sulama tesisleri hızlıca yapılacak. Hatta Ardıl Barajının sulaması önümüzdeki yıl tamamen bitecek ve sulamaya başlanacak. Biliyorsunuz, Doğan Pınar Barajı vardı. Onu da bu yıl bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl sulamasıyla beraber, o da bitecek. 3 ile hizmet eden Çetintepe Barajı var. Bu Çetintepe Barajımız da ilerliyor. Onların sulama projelerini iade edeceğiz.” dedi.

Gaziantep’e meteoroloji radarı kurulacak

Gaziantep’e bir meteoroloji radarı kuracaklarını da belirten Eroğlu, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gaziantep’e otomatik gözlem istasyonu kurdu. İnşallah bir de meteoroloji radarı kuracağız. Çünkü burası çok önemlidir. 350 kilometre çaplı hava durumunu bu radar verecek. Gaziantep merkez ve ilçelerdeki hava durumu, dünyanın her yerinden, rahatlıkla görülebilecek. Bu turizm açısından da önemlidir. Çünkü bir turist bir yere gideceği zaman, hava durumu nedir önce ona bakıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir