• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Bitlis`te siyer sınavına rekor başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 4`üncüsü düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı için Bitlis`te tüm hazırlıklar yapılırken, sınava rekor başvuru yapıldı. İl geneli sınavın yapılacağı 4 merkez ve okulda gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı.

Heyecanla beklenilen bin bir ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı sınav hakkında açıklamada bulunan Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) Başkanı Erdal Tunçtan, gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Tunçtan, geçen yıla nazaran rekor başvuru yapıldığını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Geçen yıl Bitlis merkez ve Tavan ilçesi olmak üzere iki merkezde sınav yapılmıştır. Bu yıl ise bu merkezlere Norşin ve Adilcevaz ilçelerimizde dahil edildi. Geçen yıl kent merkezinde 400 başvuru yapılırken, bu yıl 865 başvuru yapıldı. 4 merkezimizde toplamda bin 630 kişi başvuruda bulunmuştur. Bu da geçen yılın yaklaşık üç katıdır. Şuan tüm okullarımızda hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız.” dedi.

Yarın yapılacak sınavla ilgili uyarılarda bulunan Tunçtan, “Yarın saat 10.00`da Bitlis merkezde Beşminare Lisesi ile Kurtuluş İlkokulunda, Tatvan ilçesinde Tuğ Ortaokulu, Norşin (Güroymak) ilçesinde Günkırı Ortaokulu ve Adilcevaz ilçesinde ise İbrahim Karaoğlan Oğlu İlkokulunda yapılacaktır. Sınav kuraları gereği kontroller yapılarak sınav salonlarına alınacaktır. Sınava girecekler, en az yarım saat öncesinde sınava girecekleri okullara gelmeleri kendileri için iyi olacak. Mümkün mertebe içinde cep telefonları yanlarında bulundurmamaları, bulunduranlarında sınav salonlarına alınmadan önce telefonlarını kapatmaları gerekiyor. Şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum.”diye konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir