• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
HÜDA PAR heyetinden esnafın gözetilmesi talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Saygın ve beraberindeki heyet Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Heyeti, yeni seçilen Van şube başkanı Erdal Toktamış karşıladı.

Kooperatif Başkanı Toktamış`a yeni görevinde başarılar dileyerek kendisini tebrik eden Saygın, Van esnaflarından kendilerine gelen sorunlar hakkında Başkan Toktamış`a bilgi vererek, konu hakkında bilgi aldı.

Van esnafının yaşanan son şiddet olayları ile bölgede oluşan güvensizlik ve istikrasızlıktan dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Saygın, deprem döneminde dahi Van esnafının bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşamadığına dikkat çekti.

Deprem nedeni ile KOSGEB ‘ten esnafa kredi desteğinde bulunulduğunu, bunun da esnafa biraz olsun nefes aldırdığını hatırlatan Saygın, bu gün yaşanan sıkıntıların esnafa daha ağır gelmesine rağmen deprem döneminde kullandırılan kredi gerekçe gösterilerek kredi başvurularının ret edildiğine dikkat çekti.

Bu sebebin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Saygın, şöyle konuştu: “KOSGEB`in esnaf destek kredilerinde Van esnafının deprem nedeni ile kullanmış olduğu kredi gerekçe gösterilerek ret edilmesi yanlıştır. Deprem dönemi kredileri mücbir sebep nedeni ile kullanılan kredi olup, zaten olaylar nedeni ile mağdur olan esnafa bu dayatılamaz. Oluşan Mağduriyetin giderilmesi için odanızı ziyaret ettik. Bu sorun Van ve bölge esnafına pozitif bir ayrımcılık yapılarak giderilmelidir.”

Bölge sorunları üzerinde yapılan konuşmalardan sonra, ziyaret hayırlı olsun temennileriyle sona erdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir