• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Vahyin İlk Müslümanları İnşa Süreci` Konferansı
Özgür-Der Diyarbakır Şubesi`nin 2011-2012 panel-konferans programlarının ikincisi gerçekleştirildi. "Vahyin İlk Müslümanları İnşa Süreci" konulu konferansa konuşmacı olarak İLKAV (İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) başkanı Mehmet Pamak katıldı.

Haber Diyarbakır: Yeni Anayasa İçin Önemli Uyarı
Uzmanlar ve hukukçular, Türkiye`nin yeni ve sivil bir anayasaya kavuşması için; AKP, CHP, MHP ve BDP`den oluşan Anayasa Uzlaşma Komisyonu`na 31 Aralık 2011 tarihine kadar görüş bildirilmesi için uyarıda bulunuyor.

Diyarbakır Söz: Kaderinde Dünyayı Görmek Yokmuş
Emine ve Muğdat Adsız çiftinin, anne karnındaki 4 aylık bebeğin kontrolü için gittikleri Diyarbakır`dan dönüşlerinde meydana gelen kazada yaşamlarını yitirdikleri bildirildi.

Diyarın Sesi: Ergani`de Trafik Kazası: 2 Yaralı
Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobilin yolda uygulama yapan trafik ekiplerine ait radar aracına çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

Güneydoğu Güncel: Kaza Kurbanları Toprağa Verildi
Diyarbakır Batman karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Kazada hayatını kaybeden 25 vatandaştan biri olan Tevfik Turhan cenaze namazının ardından defnedildi.

Gazete Diyarbakır: Radar Aracına Çarptı
Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde bir otomobil yolda uygulama yapan radar aracına çarptı. Kazada 1`i polis 2 kişi yaralandı.

Haber Panorama: Bülent Arınç: Kimliği İnkar, İnsanı İnkardır
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulunda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde son konuşmalarda Hükümet adına söz aldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürt kimliğinin 30 sene önce çıkmadığının altını çizerek, "3 bin yıllık bir gerçektir. Bunu inkar ederseniz, 80 öncesine döneriz. Kimliğini tanıdığımız insanların tüm haklarını vereceğiz" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir