• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğu ile Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle değişik yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yağış alan yerlerde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile Göller Yöresi'nde pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusuna karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Van ve Tunceli çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 6/11

Ankara: Hafif yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 0/5

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 7/15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 2/15

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu -3/8

Batman: Parçalı ve az bulutlu -4/9

Van: Çok bulutlu -9/1 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir