• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Bir sabah namazı kıyamında güzel şeyler olacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Ocak Pazar günü sabah namazında Bingöl merkez Ulu Cami`nde düzenlenecek olan “Haydi Gençler Sabah Namazında buluşuyoruz.” programı hakkında konuşan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, ilde bulunan sivil toplum kuruluşları ile beraber, pazar günü Ulu camide sabah namazında  “Haydi, Gençler Camiye” sloganıyla bir araya geleceklerini belirterek, “Bundan böyle bu hayırlı faaliyetlerimize devamlı olarak yapacağız. Programda hiçbir şey anlatmasak bile sabah seher vaktinin bereketi, huzuru ve mutluluğunu gençlerimize tattırmamız bile yeter. Sadece namazı cemaatle devam ettirelim değil, erkek kadın ayırımı yapmadan bütün toplum katmanlarını bu programa katılması gerekir diye düşünüyoruz.” dedi.

‘Namaz ruhunu canlı tutmamız lazım`

Namazın ruhunu canlı tutmamız ve yaygınlaştırmamız gerektiğini belirten Can,  “Bu anlamda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ve namaz ruhunu canlı tutmamız lazım. Bir Müslüman kardeşiniz olarak hep şunu söylüyorum; ‘her hangi bir yerin ya da şehrin insanları sabah namazına kalkmışsa ve kıyamdaysa inşallah o beldede çok daha güzel şey olacaktır.` bu durumu çok önemsiyorum.” Şeklinde konuştu.

‘Namaz cehennemden koruyor`

“Genel anlamda Namaz ibadeti çok çok önemli, Kuranı kerim, hadislere ve İslam tarihinde büyük zatların hayatına baktığımız zaman, namazın çok önemli bir ibadet olduğunu görüyoruz.” diyen Müftü Can, “Kur`an-ı Kerim`de, geçen bir ayette, İnsanlar cehenneme gittiğinde orada bulunan görevliler soruyor, ‘size ne oldu ki, cehenneme geldiniz, onlar diyorlar ki, biz namaz kılanlardan değildik` işte burada tek gerekçe namaz kılmamaktır.”diye konuştu.

‘Namaz Allah`ın rızasını kazandırıyor`

Kur`an- Kerim ve hadislerde namazın önemine çok değinildiğini ifade eden Can, “Namazın faydalarından bir tanesini de sosyal hayatta görüyoruz. Hakikatken namaz şuuru, hakikati ve verdiği mesajın hâkim olduğu toplumlarda beraberinde birçok sosyal yardımlaşmayı ve faydayı meydana getiriyor. Toplumun birbiriyle yardımlaşmasını ve kaynaşmasını sağlıyor. Toplumsal faydaların ötesinde Allah`ın rızasını kazandırıyor. Biz Müslümanların nihai hedefi bu olmalıdır.” dedi.

‘Bingöl halkının namaz kılma oranı çok yüksek`

Bingöl halkının namaz kılma oranın çok yüksek olduğunu vurgulayan Müftü Can, “Dışarıdan gelen insanlar, maşallah Bingöl camileri tıklım tıklım dolu diyorlar. Namazın bize verdiği feyzi, ilhamı bereketi ve güzelliği hayatımızın tüm alanlarına yaymak için çalışmamız lazım. Camide kıldığımız namazın manasını günlük hayatımıza yansıtmamız lazım,  bu çok önemli bir durum.” ifadelerini kullandı.

Gençlerimiz teknoloji mahkûmu olmuş

Müftü Can konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En önemli konuların başında günümüzde teknolojinin mahkûmu olmuş, sosyal medya, internet ve bunlara bağlı olarak, bir takım teknolojik gelişmelerin adeta esiri olmuş ve yirmi dört saatinin nerdeyse üç beş saati dışında zamanın tamamını buralarda geçiren bir gençlikle karşı karşıyayız. Bu durum çok tehlikeli ve tehlike çanlarının çalınması demektir. Sosyal medyadaki tehlikeli durumlar, internetle yan odalarımıza kadar geldi. Bizler aile olarak evde otururken, yan odadaki çocuğumuzun internet kanalıyla hangi tehlikeli kanalda dolaştığının farkında bile değiliz. Bu hal çok çok önemli,  bu tehlikeden gençlerimizi kurtarmak için çareler üretmemiz lazım. Bu görev hepimize düşüyor. Biz müftülük olarak her yerde yapacağımız programlarla, okulda iyi yetişmiş eğitimcilerle, evde anne babalarla ve herkes bu işin bir tarafından tutarak düzeltmemiz lazım.”

Bozulan bir yapının bir yerinden tutarak düzeltmemiz lazım

Öncelikle toplumun manevi yapısını güçlendirerek bunun üstesinden gelinebileceğini ifade eden Müftü Can, “Bozulan bir yapının bir yerinden tutarak düzeltmemiz lazım. Bu da sabah namazından başlamamız lazım.  Gençlerimizi sabah namazında bir araya getirerek, sabah namazının bereketini, huzurunu tadarlarsa diğer vakitlere başlamalarına ve gelmelerine vesile olur. Bu vesileyle bütün Bingöllüleri sabah namazına davet ediyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir