• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
İran Deniz Kuvvetleri`den `güç gösterisi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, yaptığı basın toplantısında 24 Aralık’ta başlayacak olan “Velayet 90 Büyük Deniz Tatbikatı”’nın en önemli hedefinin; uluslararası sularda silahlı kuvvetlerin savunma sevk, idare, güç ve yeteneklerinin ve deniz kuvvetlerinin caydırıcı gücünü gözler önüne sermek olduğunu söyledi.

Tuğamiral Seyyari, bölgeye barış ve dostluk mesajı göndermek, deniz kuvvetlerinin yeni silah ve teçhizatları ile eğitim, deniz kuvvetlerinin taktik gücünün gösterilmesi, deniz kuvvetlerinin bölge ve ulaşım hatları üzerindeki kontrolü, değişik türlerdeki füze sistemlerinin, su üstü ve su altı deniz araçlarından torpido eğitimlerini de büyük ve kapsamlı tatbikatın diğer hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Tuğamiral Seyyari, İslami Cumhuriyet’in yeni denizaltı taktiklerinin denenmesini ve deniz kuvvetlerinin bölgede huzur ve güvenlik sağlama yeteneklerinin sergilemesini de yarın başlayacak olan bu önemli deniz tatbikatının diğer programları arasında saydı.

Tatbikatın hazırlık aşamasının geride bırakıldığını belirten İran Deniz Kuvvvetleri Komutanı Seyyari, hali hazırda operasyon bölgesinde görev icrası için gerekli birimlerin yayılma işleminin devam ettiğini belirtti.

Yayılma operasyonu aşamasının 24 Aralık Cumartesi gününden itibaren başlayacağını söyleyen Tuğamiral, tatbikatın taktik aşamasının da ayrıca ilan edileceğini söyledi.

Sanal düşmanla savaş taktiği aşamasına geçildiğinde tamamen gerçek ve bir güç gösterisi sergileneceğini vurgulayan Tuğamiral Seyyari, tatbikatın yayılacağı operasyon bölgesinin genişliğinin bu tatbikatın ayırt edici özelliği olduğunu da sözlerine ekledi.

"Velayet 90 Büyük Deniz Tatbikatı" alanının, Hürmüz Boğazı’nın doğusundan başlayarak, Umman Denizi, uluslararası serbest denizlerde Hint Okyanusu’nun Kuzeyi’ne yayılan bir bölge olacağına işaret eden Tuğamiral Seyyari, bu alanın yaklaşık olarak 2 milyon km2 lik bir alanı kapsadığını ve tatbikata katılan deniz kuvvetleri personeli tarafından mavi sınırları korumak için denizaltılar, destroyerler, destek gemileri, helikopterler, füze sistemleri donanımlı gemiler, sualtı istihbarat gemileri, insansız hava araçları ve değişik menzillere sahip kıyıdan denize füzelerin kullanılacağını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir