• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Bitlis'te Kayak Temel Eğitim Kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından açılan Kayak Temel Eğitim Kursunu  ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis’in Türkiye’de en fazla kar yağışı alan ili olduğunu, bu nedenle kayak konusunda da ciddi sporcuların yetiştiğini söyledi.

Vali Çınar sporcularla kısa bir sohbetin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bitlis ilimiz Türkiye’de en çok kar alan bölgelerin başında geliyor. Yılda ortalama 6 metre kar yağışı alıyor. Bu belirli yıllarda 9 metreyi aşıyor. Bu yıl da kar yağışının çok olduğu yıllardan bir tanesidir. Her zaman söylediğimiz gibi bu ilimiz için büyük bir fırsat büyük bir berekettir. Kar yağışımızın bolluğundan dolayı ilimizdeki gençlerin kayak sporuna büyük bir ilgisi var. Hali hazırda ilimiz sınırları içerisinde 3 adet kayak merkezimiz bulunuyor.” dedi.

Türkiye’nin en dik pistlerinden birinin de Bitlis’te bulunduğunu belirten Çınar, “Bunlardan birisi Türkiye’de pist olarak en dik kayak merkezi olan Erhan Onur Güler kayak merkezimizdir. Dik olduğu için profesyonel kayakçıların kayak yapabildiği, milli sporcularımızın antrenman yapabileceği bir yerdir. Bizler valilik olarak bütün kurumlarla işbirliği yaparak, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz organizasyonunda daha çok gencin kayak sporuyla uğraşabilmesi için ve daha çok milli sporcu yetiştirebilmek için birçok kurs ve kamplar düzenliyoruz. Buradaki kampımız kış mevsimi boyunca sürekli dolu oluyor. Dolayısıyla Türkiye’de bulunan kayak merkezlerine hoca yetiştirme potansiyeline sahibiz. Biz milli sporcularımıza başarılar diliyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“350’nin üzerinde lisanslı kayakçımız var”

Bitlis Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ise Bitlis’in daha önce de birçok kez Milli takıma kayakçı yetiştirdiğini belirterek, “Bitlis’te şu ana 350 faal lisanslı sporcumuz var. Bunun yanında bine yakın faal olmayan sporcumuz mevcuttur. Tabiri caizse kentimiz dağlarıyla beraber beyaz elmas dediğimiz kar ile örtülüdür. Bu bizim için büyük nimet ve fırsattır. Şu an bu kampa alp, kuzey ve Snowboard kategorilerinde kamp açmış durumdayız. Bunlardan 60 sporcumuz Rahva mevkiinde, 14 tanesi snowboard olmak üzere toplamda 236 sporcumuz ile 23 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında kampımız sürecektir. Sporcularımız toplam 8 antrenör nezaretinde temel eğitim kursu alıyor.”şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir