• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
`Siyer sınavına 90 binin üzerinde başvuru yapıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl gerçekleştirilen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, pazar günü 110 merkezde yapılacak.

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı açıklamada, bu yıl siyer sınavına 90 binden fazla kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Geçen yıla göre bu yılki kayıtların ikiye katlandığını belirten Akgönül, “Bu yıl aldığımız kayıtlar 90 bini aşmış bulunmaktadır. Bizim hedeflediğimiz sayıya tekabül ediyor. Geçen yıl sınava başvuranların sayısı 40 bin civarındaydı. Bu yıl sayı ikiye katlanmış durumda. Sınav yapılan merkez sayısı geçen yıl 70 idi, bu yılda yaklaşık 110`dur. İnşallah güzel bir sınav olacaktır.” dedi.

“Sorular kitap içeriğine uygundur”

Sınav sorularının kitap içeriklerine uygun olduğunu dile getiren Akgönül, şunları söyledi: “Sorular kitap içeriğine uygundur. Kitap içeriğinin dışında sorular yok. Kardeşlerimizin kitapta malumatları varsa, kitabı birkaç defa okumuşlarsa mutlaka soruları hatırlayacaklardır. Rahatlıkla cevap vereceklerini umarız. Sınav öncesinde ve sınav sonrasında strese girmesinler. Çünkü bu bir maraton, yarıştır. Elbette yarışta ilk sıralarda olanlar olabileceği gibi geride olanlar da olacaktır. Kardeşlerimiz, başardıklarının farkında olsunlar. En azından Hazreti Peygamber`in (sav) hayatını okudular, öğrenip tekrar ettiler. Sınava katılacak bütün kardeşlerimize başarılar diliyoruz. İnşallah azimlerinin karşılığını alacaklardır.”

Bazı illerde okul tahsis edilmemesine tepki

Bazı illerde siyer sınavı için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin okul tahsis etmemesine tepki gösteren Akgönül, bu tür kurumların tutumlarında diretmelerinin güzel bir durum olmadığını aktardı.

Önümüzdeki yıllarda böyle sorunlarla karşılaşmamayı umduklarını ifade eden Akgönül, “Bu tür kurum yetkililerinin sınavı yapmamayla ilgili diretmeleri, inatlaşmaları güzel bir durum değil. Fakat biz, bunun biraz da iletişim kopukluğundan kaynaklandığı kanaatindeyiz. Onlar, Peygamber Sevdalıları Platformunun yapmış olduğu güzel, manevi değerlere hizmet niteliğindeki çalışmalarını iyice araştırmış ve anlamış olsalardı böyle bir şeye teşebbüs etmezlerdi. Umarım kendileri de bu yanlışlarının farkına varacaklardır, önümüzdeki yıllarda bizlere benzer sıkıntılar yaşatmayacaklardır.” diye konuştu.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir