• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Adana`da `Kahvehaneden Camiye Davet` Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozan İlçe Müftülüğünce “Kahvehaneden Camiye Davet” sloganıyla başlatılan çalışmayla, her akşam ilçeye bağlı bir köy kahvehanesini ziyaret eden din görevlileri, buradaki köylülere dini bilgiler aktarıp halkı camiye davet ediyor.

“Kahvehaneden Camiye Davet” sohbet programı hakkında bilgi veren Kozan İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu, "Vicdani, insani ve İslami bir görev addederek 19 arkadaşımla yaklaşık 50 köy ve mahallede, yüz civarında kahvede sohbetlerimizi aynı şekilde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” dedi.

Gittikleri kahvehanelerde vatandaşlara şeker ikram edip beraber çay içtikten sonra sohbete başladıklarını ifade eden Başoğlu; köylülere, hata ve kusurları bağışlamak, hoşgörülü olmak, komşu ve kul hakkına riayet, aile, toplum ve milletimize karşı yükümlülük gibi hususlarda dini bilgiler aktarıldığını söyledi. Samimi ortamda geçen kahvehane sohbetinin ardından beraberce köy camisine geçildiğini belirten Müftü Başoğlu, burada cemeatle birlikte vakit namazının kılınıp dualar edildiğini kaydetti.

İlçe Müftülüğü tarafından kahvehanede organize edilen sohbet programına katılan vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Bu programları faydalı buluyoruz ve ileride de devam etmesini istiyoruz. Yapılan sohbetleri ilgiyle dinliyoruz. Kahvehanemizde dini kitaplar dağıtıldı. Sıkmayacak şekilde nasihatler yapıldı. Bilmediğimiz hususlardan bahsediliyor. Ayrıca bu program sayesinde köy camisindeki saflar bir iken üçe beşe çıkacak.” diye belirttiler. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir