• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Erdoğan`dan Leyla Zana ile görüşme açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı çıkışı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Leyla Zana ile görüşmenin gerçekleşmesi için kendisinin Meclis'te yemin etmesi gerektiğini söyledi. Zana'nın danışmanının 3 başlıklı görüşme şartına da değinen Erdoğan, 'Kendisi bu 3 başlıkla görüşmeye gelecekse hiç gelmesin' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Biliyorsunuz muhalifler son anda Cenevre görüşmelerine katılmaktan vazgeçti. Esed güçlerinin ve Rusya'nın bombalaması muhaliflerde tepki oluşturuyor. Ilımlı muhalefete verilen sözler tutulmadı.

CİZRE'DE AMBULANSLARIN GÖREV YAPMADIĞI İDDİASI
Bunların hepsi yalan. Orada sürekli olarak ambulans var. Dün bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans orada bekletiliyor. Güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. Yaralını al ambulans olduğu bölgeye getir. Bunu yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi mecliste bile telefonla konferans yapmaya çalıştılar. Bu ideolojik yaklaşımla o ambulansları ateş menziline sokup, şoför olsun doktor olsun ölüme karşı karşıya bırakıyorlar.

Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları kasıtlı götürmüyorlar. Belki de yaralı yok. Ambulansları menzile sokarak bir üstünlük kurma çabası içerisindeler.

LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞECEK Mİ?
"Öncelikle şunu söyleyeyim, burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde -yanındaki danışmanı veyahut da özel kalemi bilemiyorum-, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok"

"Terörist başıyla alakalı konular vesaire... Yani şu anda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir terörist başının bu şartlarda yaşaması diye bir şey söz konusu değil. Şu anda terörist başının İmralı'daki yaşam koşulları dünyada kimseye verilmemiştir"

HDP'Lİ VEKİLLERİN AÇLIK GREVİ
"Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi de yapabilirler şunu da yapabilirler bunu da. Bunların yeri parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Adeta taşeronu gibi hareket ediyorlar. Sen niye parlementoda değilsin de oradasın. Ne işin var senin orada? Sonra gidip yok açlık grevi yapacağız. Birileri açlık grevi yapıyor, eş başkanlarını biliyorsunuz sağda solda tatil yapıyor. Büyükada'da şu anda bisikletle tatilde olanlar da var.

Yazılı sözlü medyanın dikkat etmesi lazım. Mehmedimizin mücadelesi vatanımızın beka mücadelesidir. Cizre, Sur, Silop, buraların hepsi tertemiz hale gelinceye kadar, çalışmalarımızı bitirdik. Kentsel dönüşüm projesiyle yeniden yapılandıracağız."

BAŞKANLIK SİSTEMİYLE İLGİLİ HALK BULUŞMALARI
"Bu görev sadece benim şahsi meselem değil. Bu konu ile ilgili ciddi manada rol alan arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz, medya mensuplarımız var. Paneller, sempozyumlarla bu işi halkımıza anlatmak suretiyle dünyadaki başkanlık sistemlerinin uygulamalarını anlatacağız."

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir