• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Cenevre görüşmeleri ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, başta Madaya olmak üzere, sivil yerleşim bölgelerindeki rejim ordusunun kuşatmasının kaldırılmasını ve siyasi mahkûmların salıverilmesini ön şart olarak öne süren muhalif gruplar, ilan ettikleri bu şartların yerine getirilmediği gerekçesiyle masaya oturmaktan vazgeçti. Bu gelişme üzerine bugün başlanacak olan görüşmeler ertelendi.

BM Özel Temsilcisi De Mistura'nın ofisinden yapılan açıklamaya göre ise görüşmelerin 2 Şubat Salı gününe ertelendiği belirtildi.

Cenevre görüşmelerinde muhalefet masasında yer alması planlanan, Riyad'da kurulan Yüksek Müzakere Heyeti, Birleşmiş Milletler'den sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardıman ve kuşatmaların bitirilmesi konusunda güvence istemişti. Yüksek Müzakere Heyeti sözcüsü George Sabra, BM'den talep edilen bu güvencelerin verilmemesi nedeniyle, bugün yapılması planlanan Cenevre görüşmelerine katılmayacaklarını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere Yüksek Müzakere Heyeti, Cenevre'de barış görüşmeleri yapılması konusunda alınan kararın ardından Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın desteğiyle, Riyad'da yapılan toplantıda oluşturulmuştu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir