• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçeleri, gece saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Kar erimelerine dikkat

Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklenirken su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Çığ tehlikesi

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu kaydedildi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı, zamanla doğusunun çok bulutlu, gece saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin hafif kar yağışlı, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin hafif yağmur ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmurlu 6/9

Ankara: Hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu -3/3

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 4/6

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 0/14

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -6/8

Batman: Az bulutlu ve açık -7/6

Van: Parçalı ve az bulutlu  -16/-3 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir