• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Bingöl Üniversitesi`nde Rektörlük seçimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş`ın YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine atanmasının ardından Prof. Dr. Abdurrahman Gül rektörlüğe vekâlet ederken,  ardından bugün Bingöl Üniversitesi'nde   rektörlük seçimi yapıldı.

 5 adayın girdiği seçimde Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Çapak, 73 ve Bingöl Üniversitesi'nde görev yapan ve rektörlük görevini ve vekâleten sürdüren Prof. Dr. Abdurrahman Gül ise 52, Prof. Dr. Hüseyin Nursoy 4, Pof. Dr. Cemalettin Erdemci 1 ve Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut 2 oy aldı.

Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek

Bugün yapılan seçimlerin sonucu, yeni rektörün belirlenmesi için yeterli olmayacak. Rektörlük koltuğunun yeni sahibi için son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Rektör olmak isteyen adaylar, üniversite bünyesinde yapılan seçim ve sonuçları ile birlikte YÖK`e gönderilecek.

Adaylar 6 kişiden az olduğu durumda, seçim iptal edilecek ve isimler YÖK`e bildirilecek. 6`nın üzerindeki aday sayısı için de Üniversite bünyesinde seçim gerçekleştirilecek. YÖK gerekli kulis ve istihbarat çalışmalarını yapıp seçtiği üç ismi Cumhurbaşkanlığı makamına gönderecek. Nihai kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın  vereceği belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir