• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Van'da eğitim yılının ilk yarısı masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıda ilk olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü M. Şirin Atlı, Van’ın Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları hakkında bir sunum yaparak, katılımcılara Van’da TEOG’a giren öğrencilerin sınav sonuçları hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Uzmanı Hakan Durğun, kurumun ARGE çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projeler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Vali İbrahim Taşyapan, Van’ın başarı sıralamasında hak ettiği yerde olmadığını kaydederek, “Başarıyı etkileyen birçok faktör vardır. Önce inanmak gerekir. Başarı için ortaya konulan eylem planının üzerinde yoğunlaşmak gerekir. Eylem planını gücümüz yettiğince uygulamak, takip etmek ve sonuçlarını değerlendirmek çok önemli. Bu işi dert edinirsek çözebiliriz. Bu doğrultuda ilçe kaymakamlıklarına büyük görevler düşüyor. Her ilçe farklı metotlar geliştirerek eğitim kalitesini artırabilir. Eğitimin dışındaki mazeretlerin arkasına sığınmamalıyız. Esas hedef öğrenciyi iyi yetiştirmek ve sınav tecrübesi kazandırmaktır. Öğrenci başarılı, fakat sınav tecrübesi yok. Bu tür önemli toplantıları periyodik olarak yapmalıyız. Böylelikle ne aşamada olduğumuzu görebiliriz. El birliğiyle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Önder Can, ilçe kaymakamları, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir