• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Öğretmenler çalıştayda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te bulunan 73 sosyal tesiste görev yapan öğretmenler öğrencilerin başarısı için bir araya geldi. 

Şahinbey Eğitim ve Spor Merkezi içerisindeki Şahinbey Plaza`da yapılan çalıştaya yaklaşık 300 öğretmen ve tesis yöneticisi katıldı.

Tesis öğretmenleri burada TEOG gruplarında akademik lise öğrencileri ve mezunlar gruplarında akademik başarıyı arttırmak  ile öğrenci-öğretmen yaklaşımları, velilerle iletişim, sosyal tesislerde eğitimde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri gibi konular konuşuldu.

Çalıştaya katılan öğretmenler, eğitimde başarıyı arttırmak için yapabileceklerini masaya yatırarak düşüncelerini paylaştılar. Çalıştayın verimli geçtiğini belirten öğretmenler, Şahinbey Belediyesi bünyesindeki sosyal tesislerin öğrencilerin hayatlarına dokunduğunu ifade etti.

Çalıştay ile ilgili görüşlerini paylaşan öğretmenler, bütün öğretmenlerle birlikte eğitime katkı sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarına dikkat çektiler.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Perihan Aydoğan, “Bütün arkadaşlarımızla gruplar oluşturarak çalışma yapıyoruz. Bizim tesisimizin alanı sadece öğrenciler değil. Biz eğitimlerimizi öğrenci, veli ve öğretmen ilişkisi içinde değerlendiriyoruz. Burada eğitimin seviyesini arttırmak için yaptığımız bu çalışmaları aileyle iletişimi de koparmadan yapmak istiyoruz.”dedi.

Eğitim seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz

Türkçe öğretmeni İbrahim Kaya bütün öğretmenlerle birlikte eğitime katkı sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Sosyal tesislerimizdeki eğitim seviyesini yükseltmek için bütün arkadaşlarımızla yaklaşık 12 masada kafa yoruyoruz. Burada refah ve huzur içinde vatandaşlarımızı ve çocuklarını tesislerimizden nasıl daha fazla faydalandırırız bunu konuşuyoruz. İnşallah buradan bu anlamda çok iyi kararlar çıkacaktır.”

Fen ve Teknoloji öğretmeni Gülperi Özel ise Gaziantep`in en büyük sorunlarından birisi olan eğitim konusunda büyük bir çalışmalarının olduğunu ifade etti.

3 gün sürecek çalıştayın Cuma günü biteceği ve sonrasında hazırlanan raporun açıklanacağı bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir