• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Tatilde ödev veren okullar araştırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığınca, tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen, öğrencilere ödev veren okulların ülke genelinde belirlenerek işlem yapılması için çalışma başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için gittiği restorandaki oyun odasında atlıkarıncaya binen çocuklarla sohbet etmek istediği belirtildi.

Açıklamada, çocukların yanına giden Avcı'nın, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında "ne işe yaradığını" merak etmesi üzerine çocuklara ödev verildiğinin anlaşıldığı aktarılarak, "Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen, bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları Bakanlığı harekete geçirdi" ifadesi kullanıldı.

Bakan Avcı'nın telefonla ilgili özel okulun yetkilisini ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt'u aradığı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istediği belirtilerek, Avcı'nın bu talebini çocukların da sevinçle karşıladığı kaydedildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca, tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen, yasağa uymayan okulların Türkiye genelinde tespit edilip, gerekli işlemin yapılması için çalışma, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir