• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engelliler Şubat`ta atama istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu`nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde yaptığı ‘2016 yılının ilk ayında engelli ataması yapılacaktır` açıklamasının ardından engelli atamalarının Nisan ayından sonra yapılacağını bildirmesine engellilerden tepki geldi.

Diyarbakır`daki engelli dernekleri temsilcileri, hükümet yetkililerinin kendilerine verdiği sözü tutmalarını ve Şubat ayında atamalarının yapılmasını istediler.

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Erol Taş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu`nun yaptığı ikinci açıklama nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

“Umutlar yine suya düştü”

Devlet Personel Başkanlığının Kasım 2015 verilerine göre, kamu kurum ve kuruluşlarında açık olan engelli kontenjan sayısının 22 bin 500 civarında olduğunu belirten Taş, “Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Süleyman Soylu`nun sözleri, 2014 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı`na giren engelli memur adaylarının son umuduydu ama ne var ki umutlar yine suya düştü. 2014 EKPSS puanları ile açıkta kalmanın üzüntüsünü yaşayan ön lisans ve lisans mezunu engelli arkadaşlarımız var. Seçim arifesinde derneklerimize yapılan ziyaretlerdeki bütün vaatler ve söylemler maalesef yerini bulmamaktadır. Bu denli politikalar bizi bir hayli yıpratıyor ve güvenimizi derinden sarsıyor.” dedi.

“Hak ettiğimiz iş alanlarına bir an önce yerleştirilmek istiyoruz”

Engellilerin hak ettikleri iş alanlarına bir an önce yerleştirilmeleri gerektiğini aktaran Taş, şöyle konuştu: “En çok mustarip olduğumuz durum yalandır. Bürokrasinin alt veya üst kademelerinde bulunan yetkililer maalesef bunu hep yapıyorlar. Süleyman Soylu`nun açıklamaları bunun açık ve net bir delilidir. Hak ettiğimiz iş alanlarına bir an önce yerleştirilmek istiyoruz.”

Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Ömer Aslan ise hükümet tarafından engellilere verilip de yerine getirilmeyen birçok vaadin olduğunu ifade etti.

“Türkiye`de bugün 23 bin engelli açığı var”

Sosyal devletin en önemli amaçlarından birinin engelli vatandaşlara sahip çıkması olduğuna dikkat çeken Aslan, “Öyle çok vaatler var ve yerine getirilmiyor ki, günlerce sayarsak bitiremeyiz. Örneğin Türkiye`de bugün 23 bin engelli açığı var. Sosyal devletin en önemli amaçlarından biri de engellilere sahip çıkmasıdır. Engellilerin sosyal haklarını iadesi bazında her zaman devlet olarak yanlarında bulunması gerekiyor. Ama maalesef biz, birçok sıkıntı yaşıyoruz. Eğer federasyon ve konfederasyonlarımız bu konuda bize öncülük ederlerse Türkiye`de engellilerin sorunlarını daha kolay, daha çabuk halledebiliriz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir