• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sibirya yüksek basıncı etkisi altına giren Ağrı'da soğuk hava dalgası kenti adeta dondurdu. Evlerinden dışarıya çıkmak zorunda olanlar sıkı sıkıya giyinip, yüzlerini de atkı ve berelerle soğuktan korumaya çalışıyor. Kar kalınlığının 78 santimetreye ulaştığı Ağrı'da 10 köye ise hâlâ ulaşım sağlanamıyor.

Araçlarının donmaması için vatandaşlar çeşitli yöntemlere başvururken, aracı donanlar ise ya aracın altına ateş yakarak ısıtmaya çalışıyorlar ya da sanayinin yolunu tutuyorlar.

Oto tamirci Yakup Ünal, aşırı soğuklardan dolayı 100'ün üstünde donan aracı tamir ettiklerini ifade etti. Ünal, "Hayat adeta felç olmuş. Çok sayıda araç donduğu için hareket edemiyor. Dün 50'ye yakın donmuş TIR bize geldi ve 20-25 adet de donmuş taksi geldi. Uğraştık, buzlarını çözmeye çalıştık. Hakeza bugün de dünden farksızdı." dedi.

Aracı donan Murat Kaya adlı vatandaş ise Diyadin ilçesinde Ağrı sanayisine aracını başka bir araca çektirerek getirdiğini söyledi.

Aracı donan diğer bir vatandaş Niyazi Altay ise "Hamur'un Kılıç köyünde ikamet ediyorum. Soğuklar nedeni ile arkadaşımın aracı donmuştu, aldık sanayiye getirdik. Tamirciler eksi 35-40'ın altında 2 saattir araç ile uğraşıyorlar. Tamir yapıldıktan sonra tekrar köye döneceğim." şeklinde konuştu.

Metin Akbalık isimli Ağrılı da donan aracının altına ateş yakarak çalıştırmaya gayret ettiğini belirtti.

"Donan camları tuzla siliyorlar"

İşyerinin camları donunca tuzla silen işyeri çalışanı Halit Türkmen, "Soğuktan işyerimizin camları dondu. Hava sıcaklığı eksi 35-40'ı bulunca gayri ihtiyari camlar buz tuttu. Tuz ile veya alkol ile camları temizlemeye çalışıyorum. Adeta donuyoruz.  Sık sık bu müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağrı'da hava sıcaklığı gündüz sıfırın altında eksi 20'yi bulurken, gece ise yine eksi 30 ve üstünde devam edeceği öngörülüyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir