• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Merhamet Eli yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Platformu Üyesi Merhamet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2015 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Buna göre dernek; 2015 yılında 3 bin 396 aileye 300 bin 920 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptı.

Konuyla ilgili olarak basına bilgi veren Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç,  2012 yılından beri yardımlarına devam ettiklerini söyledi. Tamaç, “Bizler Hz. Resulullah`ın (a.s) hadislerini ve Medine vesikasına yazdığı ‘Mazlumun ırkına ve dinine bakılmaz ve mazlumiyetinden dolayı yardım edilir` düsturuyla dernek olarak ilimizde bulunan ve dışarıdan gelen kim olursa olsun, muhtaç olan herkese yardım etmeye gayret ediyoruz. İmkânlarımız dâhilinden dertlerine derman olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Bir sivil toplum kuruluşu olarak, çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz`

Küçük bir dernek ve büyük bir ilde bizim dernek olarak imkânlarımız tüm ihtiyaç sahiplerine cevap veremediklerini ifade eden Tamaç, “Yüzde yüz her muhtaça cevap veremiyoruz. Ancak bir devlet gücü lazım. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Düzenli bir şekilde her ay muhtaç sahiplerine ulaşmaya çalışmaktayız ve yardım etmek gayretindeyiz.”dedi.

“3 bin 396 aileye  yardım yapıldı”

Tamaç, 2015 yılı içerisinde 3 bin 396 aileye 300 bin 920 TL değerinde ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını belirterek, 2015 yılı içerisinde yaptıkları yardımı şöyle paylaştı: “ bin 28 aileye 68 bin 405 TL değerinde gıda yardımı yaptık. 182 aileye 45 bin 596 TL nakit yardımında bulunduk. 230 aileye 87 bin 156 değerinde giyim yardımına aracı olduk. Bin 868 aileye 96 bin 584 TL değerinde kırmızı et yardımında bulunduk. 88 öğrenciye 3 bin 179 TL kırtasiye yardımında bulunduk.”

Tamaç, “Daha fazla ihtiyaç ve muhtaca ulaşmak için hayır sahiplerinin yardımlarına ihtiyaç var. Tüm bu yapılan yardımlar, Bingöl`de bulunan hayırsever esnaf ve gönüllü üyelerimizin katkılarıyla yapılmıştır. Bize destek olan ve yardımlarını esirgemeyen bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbim verdikleri bu yardımları ve desteklerini ahiret azığı yapsın ve cennet nimetleri olarak karşılarına çıksın inşallah.” diye konuştu.

“Muhtaçların mağduriyetini ortadan kaldırmaya çalışalım”

Tamaç, son olarak şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz mevsim çok çetin geçiyor. Sıcaklıklar Eksi 20 dereceye kadar düştü. Bize, yardım konusunda birçok başvuru var. Ancak hepsine yardım noktasında yetersiz kalabiliyoruz. İmkanı olan hayırsever vatandaşlarımız, ‘Ben acaba kime destek olabilirim` gibi düşünceleri varsa onlara çağrımız; gelin, bize başvuran ve tespit ettiğimiz bini aşkın aile var. Yardım etmek isteyen gelsin, bu ailelere yardımcı olalım. Onların mağduriyetini ve mazlumiyetini bir nebze de olsa ortadan kaldırmaya çalışalım.” (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir