• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Wiesbaden`de camiler arası istişare toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Wiesbaden kentinde bulunan camiler arasında dayanışma ve koordinasyonu sağlamak amacıyla, Vahdet Camii`nde düzenlenen istişare toplantısında camilerin imam ve yöneticileri bir araya geldi.

Toplantıya Wiesbaden şehrinde İslami faaliyetlerini sürdüren DİTİB Camii, Süleymaniye camileri, Vahdet Camii, Milli Görüş camileri, Arnavut Camii, Aksa Camii, Arapların Ömer Hattab Camii, Alman Camii ve  Bosnalılar Camiinin imam ve yöneticileri katıldı.

Toplantıya ayrıca Wiesbaden Belediyesi Encümen Üyesi Dr. Rashid Dilbasteh de katılarak görüş ve önerilerini paylaştı.

DİTİB camii imamının okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, katılımcıların kendilerini kısaca tanıtmaları ile devam etti.

Toplantıda camilerin imam ve yöneticileri, ileriki dönemde İslami hizmet kapsamında yapılmasında fayda görülen etkinliklerle ilgili öneriler  ve görüş alışverişlerinde bulundu.

Toplantıda paylaşılan görüş ve önerilerden; Ramazan`da ortaklaşa yapılacak organize ile  bir iftar çadırının kurulması, önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılı başında her cami çevresinin çocuklarının, okulların açılacağı ilk gün camilere getirilerek  toplu halde dua ettikten sonra okula gitmelerinin sağlanması, iki ay önce başlatılan Sabah Namazı Buluşmaları etkinliğinin devam ettirilmesi  ile Ramazan ayında geniş katılımlı bir iftar yemeği verilerek  Wiesbaden kentinde bulunan idari ve mülki amirlerin davet edilmesi konuları öne çıktı.

Toplantıda söz alan Wiesbaden Belediyesi Encümen Üyesi Dr. Rashid Dilbasteh, Alman okullarında İslami derslerin verilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayarak,” Alman okullarında Yahudiler ve diğer kesimlere yönelik dersler var. Ama neden İslami dersler verilmesin? Alman yasaları buna müsaittir. Bir okulda  İslami derslerin verilmesi için 10 kişinin müracaatı yeterlidir. Müracaat edildiği taktirde bu imkan sağlanmaktadır. Üstelik bu sayı daha fazla olursa başka okullar da açılabiliyor. Yahudilere yönelik eğitimi nasıl kabul ettilerse, bizimkini de kabul edeceklerdir. Şunu da belirteyim, katıldığım toplantılarda devlet yetkilileri  Wiesbaden`de bulunan tüm camilerden memnuniyetlerini  dile getiriyorlar.” şeklinde konuştu.

Toplantıda sunulan öneriler ve görüş alışverişlerinden sonra şu karalar alındı:

-Önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılının başlayacağı 28 Ağustos günü, şehirdeki tüm camiler, eş zamanlı olarak müdavimlerinin çocuklarının camilerde toplanmasını  sağlayarak toplu halde dua edilecek ve çocukların camilere sempatisini sağlayıcı sohbet ve etkinlikler yapılacak.

-Sabah Namazı Buluşmaları etkinliğinin devamı kapsamında, 14 Şubat günü sabah namazı için Arnavut Camisinde bir araya gelinecek.

-Ramazan`da verilecek geniş katılımlı iftar yemeği tarihi   15 Haziran olacak ve  salon tutulması için gerekli girişimlerde bulunulacak.

Öte yandan  Wiesbaden Belediyesi Encümen Üyesi Dr. Dilbasteh, Ramazan`da verilecek geniş katılımlı iftar yemeği için gerekli salon, personel ve organizeyi üstlendiğini belirterek, bunun için belediyede girişimlerde bulunacağını söyledi.

Toplantının sonunda bir sonraki toplantının 24 Şubat`ta Süleymaniye Camii`nde yapılması konusunda  görüş birliğine varıldı.

İstişare toplantısı, Vahdet camii imamı Faik Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir