• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Umut-Der`den Gıda ve Giyim Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) kısa sürede 185 yardıma muhtaç aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Her ay düzenli olarak 50 ile 60 aile arası yardım yaptıklarını dile getiren Gaziantep Umut-Der başkanı Yusuf Kiraz, yardımların üç aşamalı tespitin ardından yapıldığının altını çizdi.

Son üç ay içinde 185 aileye dağıtım yapıldığını belirten Kiraz; "Bu ailelere yaptığımız yardımları kendi aracımızla evlerine teslim ettik. Genel olarak yaptığımız yardımlar; et, prinç, bulgur, mercimek, makarna, köftelik bulgur, nohut, yağ, un ve sabun gibi gıdalardan oluşuyor."dedi.

Yılın on iki ayı yardım yapılmalı
Yardımların yalnızca belli aylarla sınırlandırılmaması gerektiğinin altını çizen Kiraz, "Hayırseverlere, yapacakları infak ve sadakaları yılın on iki ayına yaymaları ve sadece zekat zamanıyla sınırlı tutmamalarını tavsiye ediyoruz. Bize gelen fakir ve muhtaç aileler sayı olarak çok kabarık. Bundan dolayı zengin ve hayırsever kardeşlerimizin bu çağrımızı dikkate almalarını rica ediyoruz." dedi.

Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir