• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
"Yardım kampanyamız mağduriyetler bitene kadar devam edecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesindeki mağdur halk için ‘Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım` adlı yardım kampanyasını başlatan Diyarbakır İslami STK`ları, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İslami STK`ları İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş, yardımların, halkın mağduriyeti giderilene kadar devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır`da 100`ün üzerindeki İslami Sivil Toplum Kuruluşunun yaklaşık 10 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek sürekli halkın yanında olduğunu belirten Memiş, “Bu kampanyayı başlatmamızın asıl amacı, özellikle barikat ve hendek siyasetinden dolayı mağdur olan aileleri tespit ederek, bunların mağduriyetlerinin giderilmesiydi. Mağdur ailelerin ciddi sıkıntılarının olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili zaman zaman bürokrasiyi ziyaret ettik. Hükümet yetkililerini ziyaret ettiğimizde Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları olarak bunların barınma ihtiyaçlarının derhal karşılanması için taleplerimiz oldu.” dedi.

“Elimizde 5 binin üzerinde mağduriyet listesi bulunmakta”

Yardım kampanyalarının mağduriyetler bitene kadar devam edeceğini dile getiren Memiş, şunları söyledi: “Bugüne kadar 9 bin 500`ün üzerinde gıda yardımı, 10 binin üzerinde mama, 10 bin civarı battaniye, 3 binin üzerinde giysi ve ayakkabı, bin 500`ün üzerinde temizlik malzemesi elimize ulaştı. Dünkü sokağa çıkma yasağı hariç 5 binin üzerinde mağdur listesi elimizde bulunmaktadır. Diğer sivil toplum kuruluşlarının göndermiş oldukları bu yardımları kriz masamızla tespit edip ulaştırdık. Çalışmalarımız Diyarbakır halkının mağduriyeti bitene kadar devam edecektir.”

Sur esnafının yanında çalışan 60 bin civarı işçinin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerle görüşeceklerini kaydeden Memiş, yardım kampanyası için herkesten destek beklediklerini sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir