• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
Bingöl`de hastalar helikopter ambulansla kurtarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de son yılların en şiddetli kışı ve soğuğu yaşanırken, kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan kırsal kesimdeki köylerde bulunan hastalar, ambulans helikopterle hastaneye kaldırılıyor.

Bingöl Karlıova ilçesinde kar ve tipi sebebiyle yolu ulaşıma kapanan köylerdeki 4 hasta, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırılarak, tedavi altına alındı.

Bingöl`de son yılların en şiddetli kışı yaşanırken, il genelinde etkili olan kar ve tipi sebebiyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu yüksek kesimlerde sıcaklık eksi 27 dereceye kadar düştü.

Kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köylerde fenalaşan hastaların imdadına acil 112 ve UMKE ile ambulans helikopterler yetişiyor.

Gün içinde Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansları, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Bağlıisa köyü Morkoyun mezrasındaki KOAH hastası ile Bahçe köyündeki diyaliz hastası Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılırken, yine Karlıova ilçesine bağlı Karlıca ve Bahçe köyündeki 2 hamile kadın ise doğum için Erzurum Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırılarak, tedavi altına alındığı belirtildi. (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir