• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Öyle Bir Cemaat Lazım Ki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öyle bir cemaat lazım ki; ışık verecek, enerji saçacak, üzerine ölü toprağı serpilmiş Müslümanlara hayat verecek, izzetin, şerefin; Allah, Resulü ve onun yoluna adanmış müminlere ait olduğunu hatırlatacak, Müslümanları şucu bucu diye ayırmadan, tüm Müslümanları kardeş bilen, İslam âlimlerini kendine örnek alan, tarihle barışık, geçmişteki ihtilaflara takılmayan, geçmişten ders çıkararak, geleceğe umutlu bakan, haşmeti ile küfrü korkutacak, küfrün uykularını kaçıracak, küfrün tüm planlarını bozacak, kendisine yürüyerek gelene koşacak, mazlum, mustazafların umudu, sığınağı olacak, hiçbir kınayanın kınamasından korkmayacak, Kur`an ve sünnet ölçüsüyle inancından asla taviz vermeyecek, Müslümanların maslahatı için sabrı kendine kale edinecek, sabrımızı zorlasanız yine karşınızda sabır diyecek, sabrı zillette dönüştürmeyecek, zalimlerin, ezilmişlere yapmış olduğu zulümleri onların burnundan getirecek, zalimlere dünyayı dar edecek Müslümanlara güven, kâfir ve münafıklara korku veren bir cemaat…

 

Abdullah Vahdet - Siverek – Yaş: 29


Genç yazarlar ile HASBİHAL

 

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinden Abdullah VAHTED kardeşimiz: İnsanlara hayrı çağrıştıran Kötülükten sakınmalarına vesile olan bir topluluğun olması gerekir. Bazı olumsuzlukların vuku bulduğunda onu düzeltebilecek toplulukların ya da kurumların ortaya çıkması şarttır. Bu çıkışın haklı gerekçeleri olmalı bu topluluk kaynağını iyi bilmeli dersine iyi çalışmalıdır.
İhtilaflarda değil ümmetin birliği için her türlü fedakârlığı yaparak ortak paydada buluşabilmeli. Gerektiğinde gücünü adaletle terbiye edip tercihini mazlumdan yana koyup cesur adımlar atabilmeli. Bir anne gibi çocuklarının sıkıntılarını gözeterek hareket halinde olmalı. Yeri geldiğinde çok sabırlı ve şefkatli olup yakınına yeni gelecek ve umut olabilmeli. Ümit ettiğinizi tecrübeleriniz üzerinden paylaştığınız için teşekkürler. Yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir