• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey ilçeleri yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı birlikte pus bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yer yer hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 3/9

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah hafif kar yağışlı -9/2

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 2/12

Adana: Az bulutlu ve açık -2/11

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -10/5

Batman: Parçalı ve az bulutlu -10/3

Van: Parçalı ve az bulutlu -20/-6  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir