• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Çınar saldırısında ölenlerin resimleri emniyet binasına asıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar’da 13 Ocak Çarşamba gecesi 1 tondan fazla patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ve aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları büyük bir afişle,   saldırıda büyük hasar gören Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğüne asıldı.

Emniyet müdürlüğüne asılan afişte, geçen yıl 29 Temmuz’da Gazi mahallesinde bir çay ocağı önünde oturan sivil polise yapılan saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Uyar ile sivil vatandaşlar Osman Çaran ve İbrahim Turan’ın fotoğrafları da yer alıyor.

Hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı büyük afişte ‘Çınar Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz’ yazısı yer alırken, afişte  kamu görevlisi Esra Köse Başalan,   polis memurları Mehmet Şenol Çiftçi,  Mehmet Uyar, polis memuru çocuğu Mevlüde İrem Çiftçi,  siviller İbrahim Turan,  Lokman Açıkgöz,  Ecrin Açıkgöz, Murat Alper Açıkgöz ve  Osman Çaran’ın resimleri yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere saldırının ardından yapılan incelemede 845 ev ve iş yerinde hasar oluştuğu belirlenirken, saldırıyla ilgili gözaltına alınan İ.Ö. ve H.D. isimli iki şüpheli tutuklanmıştı.

Öte yandan patlama sonrasında çıkan yangına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Çınar İtfaiye ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliğine bağlı sağlık çalışmalarının olaya gereğince müdahale etmedikleri  gerekçesiyle Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir