• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Şırnak Valiliği`nden ambulans iddilarına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği`nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medyada çıkan Cizre ilçesinde bir evin bodrumunda bazı yarlıların olduğu ve 112 Acil servisinin aranmasına ragmen gitmediği şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadğı  belirtildi.

Cizre ilçesinde vatandaşlara yöenlik 112 acil servis ve sağlık hizmetlerinin titizlikle sürdürülğünün belirtilen açıklamada. “Bölücü terör örgütünün yaptığı patlayıcı tuzaklı barikatlar, hendekler ve ambulanslarımızla sağlık görevlilerimize yönelik silahlı saldırılar nedeni ile bahse konu adrese ambulanslarımız intikal edememiştir. Bu bakımdan ambulanslarımız en yakın  yere intikal ettirilmiş ve varsa yaralıların bu noktaya getirilmesi istenilmiş, ancak tüm çabalarımıza rağmen yaralılar ve arayanlar tarafından bu çağrımıza olumlu cevap verilmemiştir. “ ifadelerine yer verildi.

Şırnak HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız başta olmak üzere birçok kişi tarafından, şahsi sosyal medya  hesaplarında 27 kişinin Cizre`de bir evin bodrumunda yaralı olarak beklediği ve 112 acil abulansın defalarca aranmasına ragmen gelmediği şeklinde twitler atılmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir