• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
Tuşba Belediyesi`nden Eğitime Destek Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yarıyıl tatili boyunca öğrencilere eğitim kursları düzenleyerek öğrencilerin eğitimine katkı sağlanıyor.

15 tatil süresince her gün 09.00-16.00 saatleri arasında Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezinde verilen kurslarda ders tekrarlarının yanı sıra kitap okuma programları düzenlendiği belirtilirken, Tuşba Belediyesinin bu güne kadar yaklaşık 10 bin kitap dağıttığı bildirildi.

Düzenlenen eğitim kurslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, “Evlerinde  rahat bir çalışma ortamı bulamayan özellikle TEOG ve LGS öğrencilerimiz ile karnelerinde kırık olan öğrencilerimize yönelik kurlarımız mevcuttur. Ayrıca öğrencilerimiz burada kitap okuyarak da zamanlarını değerlendirebilirler. Amacımız, geleceğimiz olan gençliğimizin bilinçli, şuurlu ve idealist yetişebilmelerini sağlamaktır. Toplumumuzda yaygınlaştırılmaya çalışılan özellikle tembel ve asi bir nesil yetiştirmek isteyenlerin aksine kötü alışkanlıklardan öğrencilerin uzak tutulması yani yarıyıl tatilini kahvehaneler ve internet kafelerde, sokaklarda ve televizyon başında ölü zaman geçirmelerini engellemek, aileye ve topluma daha faydalı bir nesil yetiştirmek bizim asıl hedefimizdir.” dedi.

“Okul hayatı bitince hayat okulu başlar”

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise yaptığı açıklamada, “Elbette öğrencilerimiz tatilde öncelikle dinleneceklerdir. Konu tekrarı yapacak, eksik hissettikleri konuları tamamlamak hatta yeni konulara çalışmak, bol bol kitap okumak, her öğrencinin yapacağı program da yer alacaktır. Kıymetli gençler, hayat okulunun müfredatı okul hayatından daha kapsamlıdır. Okul hayatı bitince hayat okulu başlar. Onun için hayat okulunda en çok gerekli bilgiler ve tecrübeler, okul hayatı döneminde kazanılmalıdır.” diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir