• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
RAVAD`dan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beytülmakdis Öncüleri Derneği (RAVAD) Genel Başkanı Fethi Abdulkadir, İstanbul il Başkanı Mehmet Gülnar, derneğin fikir öncülerinden Münir Said Ebu Abdurrahman ve Gazeteci-Yazar Ahmet Varol HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaret heyeti HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük karşıladı. Daha sonra derneğin çalışmaları ve amacı hakkında bilgilendirmede bulunan RAVAD İstanbul il Başkanı Mehmet Gülnar, şunları söyledi: “Kendimizden başlayarak bu davanın öncüleri olabilecek birer davetçi ve bu davetçi halkasını genişleterek, bu insanlara Filistin davasının bilincini vermek, yetiştirmek ve yetiştirdiğimiz bu insanların konferans-seminer verebilecek ümmeti bilinçlendirebilecek seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Bütün İslâm coğrafyasındaki cemaat ve gruplara düşen ise bu çalışmalara birer genç ile destek olmaktır. Biz bunu Filistin davasını sahiplenen tüm camialardan talep ediyoruz.”  

“İsrail Ortadoğu coğrafyasına bir hançer gibi saplanmıştır”

Filistin meselesinin ümmetin meselesi olduğunu ifade eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ise “Bizler parti olarak bu meseleye öyle bakıyoruz. Siyonist İsrail rejimi, Ortadoğu coğrafyasına bir hançer gibi saplanmıştır. Özelde Ortadoğu coğrafyasında genelde ise tüm dünyada sorunların tümünün İsrail`den kaynaklandığını düşünüyoruz. Coğrafyamıza barış ve huzurun gelmesi için yapılacak olan şey, siyonist İsrail rejiminin sökülüp atılmasıdır. Bu anlamda parti programımızda da buna yer verdik. İsrail bir devlet olarak görülmemeli ve diyalogların kesilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özgür bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz. Orada çaba gösteren kardeşlerimize de destek vererek, dualarımızda yer veriyoruz.” dedi.

“HÜDA PAR Filistin davasını omuzunda taşıyan en önemli siyasi oluşumlardan biridir”

Derneğin fikir öncülerinden Münir Said Ebu Abdurrahman da ziyarette yaptığı konuşmada HÜDA PAR`ı iyi tanıdıklarını söyleyerek, “Biz de inanıyoruz ki HÜDA PAR, Filistin davasını, Kudüs davasını omuzunda taşıyan en önemli siyasi oluşumlardan biridir. Bu davaya sahip çıkan en önemli hareketlerdendir. Bundan dolayı sadece Türkiye`de değil uluslararası sahada da bizimle beraber bu davanın sahiplenilmesi açısından bir payının olmasını istiyoruz.” diye ifade etti.

Ziyaret daha sonra fikir alışverişi ve ikramların ardından son buldu.  (Muhsin Şenol- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir