• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Denizli`de siyer sınavı için yine okul tahsis edilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde her yıl düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, 31 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Siyer sınavını gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformu Denizli İl Koordinatörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendilerine okul tahsis etmemesine tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile okul tahsisi konusunda görüştüklerini söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Denizli İl Koordinatörü Yunus Akbay, isteklerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü: Size okul vermek zorunda değiliz

Resmi açıdan her şeyi usulüne uygun olarak yerine getirdiklerini aktaran Akbay, “Bu sınavı tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de gerçekleştirmek amacıyla yaklaşık bir aydır okul tahsisi için Denizli İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yaptığımız başvurunun onaylanmasını bekliyorduk. Geçen bunca süreden sonra bizlere olumsuz cevap verildi. Konu ile ilgili Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile görüştük. Biz, verilen olumsuz cevabın düzeltilmesini beklerken, ‘Size okul vermek zorunda değiliz` şeklinde bir cevap ile karşılaştık.” dedi.

Hazreti Muhammed`in (sav) hayatını konu alan böyle bir çalışmanın engellenmeye çalışılmasında art niyet olduğunu dile getiren Akbay, bunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

“Bu yaklaşım gizli ve paralel yapılanmaların varlığını bir kez daha gösteriyor”

Hiç kimsenin Peygamber sevdasının önüne geçemeyeceğini belirten Akbay, “ Bizler Hazreti Peygamber`in (sav) hayatını konu edinen böyle bir çalışmanın engellenmeye çalışıldığını görüyor ve art niyet taşıdığını düşünüyoruz. Bu yaklaşım bize gizli ve paralel yapılanmaların varlığını bir kez daha gösteriyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aldığımız olumsuz yaklaşıma rağmen sınavı gerçekleştireceğiz. Bu işin takipçisi olacak ve tepkimizi medya yoluyla dile getireceğiz. Sınava kayıt yaptıran Peygamber sevdalısı halkımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Peygamber sevdasına engel olmak isteyen her kim olursa olsun, bunu başaramayacak ve Allah`ın izniyle bu sevda katlanarak artacaktır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Denizli`de yaşanan bu engelleme de ilk değil. Geçtiğimiz yıl platform tarafından düzenlenen sınava gerekli okullar için izinler alınmış, ama il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınava 3 gün kala tahsis edilen okullarda sınav yapılamasına izin verilmemişti.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde de Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın duyurusu için kentte asılan branda ve afişler, kimliği belirsiz kişilerce yerlerinden sökülmüştü(Ahmet Ural- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir