• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Suriye`de 2000 Güvenlik Görevlisi Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SURİYE - Suriye yönetimi, BM Genel Kurulu, Uluslararası Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyine bir mektup yazarak, ülkedeki olayların şiddetle bastırıldığı iddialarına yanıt verdi.
 
Suriye`nin resmi haber ajansı SANA, mektupta, ülkedeki olayların başlamasından bu yana 2 binden fazla asker ve güvenlik görevlisinin öldürüldüğü bilgisine yer verildiğini bildirdi.
 
BM Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyi`nin Şam hükümetinin olayları acımasızca bastırdığı iddialarının yalanlandığı mektupta, BM`nin Suriye hakkında önyargılı davrandığı savunuldu.
 
Ülkede silahlı terör gruplarının bulunduğu ve bu terör gruplarının orduyu, devleti, halkı, özel ve kamu kurumlarını hedef aldıkları dile getirilen mektupta, ordu ve güvenlik güçlerinden öldürülenlerin 2000`i geçtiğini belirten belgelerin gönderildiği belirtildi. Mektupta, tüm bunlara rağmen Suriye`de hala silahlı terör gruplarının bulunduğunu inkar eden tarafların bulunduğu ifade edilerek, tüm bunların BM genel Kurulu, Uluslararası Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyinin rapor ve kararlarında neden yer bulmadıkları soruldu.
 
Mektupta Suriye`nin krizin tek çözümü olarak ulusal diyalog olduğu görüşünde olduğu belirtilerek, hazırlanan raporda yabancı orduların müdahaleye davet edilmesiyle Suriye insanının haklarının ihlal edildiği savunuldu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir