• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Mardin`de `IPARD II Lansman Töreni` yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programı`nın ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıkan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK),  yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD-II Programı`nın tanıtım programı düzenledi.  

Karşılama kokteyliyle başlayan programa Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Kızıltepe Kaymanı Ali Güldoğan, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yatırımcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, TKDK tarafından gerçekleştirilen yatırımların ve sağlamış olduğu desteklerin takdire şayan olduğunu, ancak daha fazla hibe sağlanması gerektiğini ifade ederek, bu konuda İl Koordinatörlüğüne büyük bir sorumluluğun düştüğünü vurguladı.

Yeni yapılacak 2. OSB için yatırımcıları Mardin`e davet eden Vali Koçak, yatırım miktarlarının yükseltilmesi çağrısında bulundu. Koçak; “Avrupa Birliği, dünyadaki en önemli medeniyet ve barış projelerinden biri. Ülkemizin AB`ye uyum sürecinde, AB`nin ‘Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı`nın Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD programının ilk safhasının uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de ilimizin IPARD-II fonlarından ziyadesiyle yararlanması için bütün yatırımcılarımızı proje hazırlamaya davet ediyorum.” dedi.

Törende konuşmasını yapan TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba ise IPARD Programı kapsamında Türkiye`ye ve Mardin`e kazandırılan yatırımlara değindi. IPARD II ile yeni fırsatların ve yüksek hibe miktarlarının ortaya çıktığını kaydeden Aba, 18 Aralık`ta çıkılan çağrı ilanı ile yeni bir dönemin başladığını ve IPARD-II ile kırsal kalkınma adına yapılan yatırımların artarak ve çeşitlenerek süreceğini ifade etti.

Program protokol konuşmasından sonra gerçekleştirilen plaket takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir