• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
86 engelli işe yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İŞKUR İl Müdürlüğü ile Gaziantep Belediyesi işbirliğiyle engellilere yönelik istihdam sağlayan “Engelsiz Hizmet Engelsiz İş” projesi kapsamında 86 kişi işe yerleştirildi.

Engellilerin engelsiz ve daha kaliteli bir yaşam sürmeleri için çalışmalarına devam ettiklerini belirten yetkililer, protokol kapsamında hazırlanan “Engelsiz Hizmet Engelsiz İş” projesi çerçevesinde, kent genelinde yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan kişilerin iş başvuruları alınarak 86 engellinin çeşitli kurumlarda işe yerleştirildiğini belirtti.

Çalışabilir durumda olan, yaş, eğitim, engel durumları, iş tecrübeleri, beklentileri, yapabilecek işler, çalışma koşulları ile karşılaştıkları zorluklar gibi bilgiler doğrultusunda Engelliler Daire Başkanlığında iş formu doldurarak kayıt altına alınan engelliler, iş görüşmelerine sosyolog eşliğinde gitti.

Engelli çalışanlar ile işverenler arasında yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlaması hedeflenen projede, kişiler engellerine uygun işverenlerle görüştürüldüğü, 4 aylık olarak hazırlanan ve yakın zamanda biten “Engelsiz Hizmet Engelsiz İş” projesi çerçevesinde 86 engelli vatandaşa istihdam sağlandığı belirtildi.

Hem İŞKUR hem de Engelliler Daire Başkanlığı tarafından işe yerleştirilen engelli vatandaşlarının takip edildiği projenin, tekrardan başlatılması için çalışmaların başladığı bildirildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir