• DOLAR 32.485
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2483.262
  • ...
Çatışma mağduru halka sosyal medyadan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ramazan Casuk - Doğruhaber
Sosyal medyada açtığı hashtaglarla sıkça gündeme gelen HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, çukur siyasetine maruz kalan halkın mağduriyetine dikkat çekmek için “Vakit Yardım Vaktidir” temasıyla tag çalışması başlattı.
 
STK temsilcilerinden yardım Kuruluşlarına, yazarlardan gazetecilere birçok kesimden büyük destek gören #VakitYardımVaktidir tagı kısa sürede Türkiye Gündemi`ne girdi ve uzun süre 4. sırada kaldı. 
 
Konu hakkında duyguları paylaşan sosyal medya kullanıcıları, bu tür faaliyetin devamını beklediklerini ifade ettiler.
 
Halka, hakkı ve hakikati anlatabilmek için bugün yanlarında olunması gerektiğini söyleyen Batmanlı sosyal medya kullanıcısı Cihad Güneş, “Çukur siyasetini dayatanların mağdur ettiği halkın sırtında elimizi hissettirmemiz gerektiği mutlak bir gerçektir. Hatta geç kalınmış bir hadisedir. Yarın bir gün bu halka hakkı ve hakikati anlatabilmek için bu gün mutlaka yanlarında olmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.
 
Muhacir konumuna düşürülen bu halka yardım etmek için herkesin elinden geleni yapmakla mükellef olduğunu söyleyen Bitlisli sosyal medya kullanıcısı Şükrü Tontaş, “PKK tarafından mağdur edilerek göç ettirilmeye zorlanan mazlum bir halka yardım yapmak elbette elzemdir. Özellikle bu halka yardım yapacak HÜDA PAR ve İslami STK`lar gibi organizeli yapıların olması sevindirici bir durumdur. Evet, muhacir konumundaki bu halka STK`lar güçleri nisbetinde yardımlarda bulunmuştur. Gıda,  giyim, barınma, ısınma, eğitim malzemesi ve benzeri yardımlar yapıldı. Bu yardımlar elbette yeterli değildir. Fakat daha çok ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak için hayırseverlerin yanı sıra yetkili kurumların da destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Evinden, yurdundan, barkından zulme uğratılarak, kendi yurdunda muhacir konumuna düşürülen mazlum halka yardım etmek için herkes elinde gelen gayreti göstermekle mükelleftir.” diyerek çağrıda bulundu.
 
Çukur siyasetinin insanlara dayattığı mazlumiyeti bir nebzede olsa hafifletmek insani bir vazifedir” diyen Elazığlı sosyal medya kullanıcısı Muhammed Kılıç, “Bir beldede zalim varsa, zulme boyun eğmeyen insanların olması da kaçınılmazdır. Bu geçmişten günümüze süregelen ilahi bir örnektir. Çukur siyasetinin insanlara dayattığı mazlumiyeti bir nebzede olsa hafifletmek insani bir vazifedir. Bu gibi çalışmalar insanlar arasında kaynaşmayı zalimin karsısında dik durmayı hedefleyenler için o mazlumiyeti bertaraf ettiği gibi zalimlerin tahtlarını sallamasının da bir göstergesidir.” Şeklinde konuştu. 
 
“Halkın mağduriyet yaşamasından PKK de devlet de sorumludur”
 
7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan çatışmalı sürecin faturasını Kürt halkının ödediğini söyleyen İstanbullu sosyal medya kullanıcısı M.Akif Tuna, “Kürt halkı, PKK örgütünün dayattığı çukur siyasetinin kurbanı oldu. Çukur siyasetinin sonucunda mağdur olan halk, yaşanamaz hale gelen ilçe ve mahallelerinden göç etmek zorunda kaldı. Şu bir hakikat ki; halkın canı, malı, huzur ve emniyeti, örgütsel çıkar ile siyasi egemenlik mücadelesine kurban edildi. Halkın bunca mağduriyet yaşamasından PKK örgütü de devlet de sorumludur. Halkın mağduriyetinin giderilmesi noktasında adım atanlar, ne devlet ne de PKK örgütüne yakın STK`lar oldu.” dedi.
 
Halkın yaşadığı mağduriyetlerinin giderilmesi için harekete geçen İslami STK`lar olduğunu sözlerine ekleyen Tuna, “Tabi bu yardım kampanyalarının başlaması için çağrıda bulunan HÜDA PAR`ı da unutmamak gerekir. Halkın mağduriyetinin giderilmesi adına başlatılması gereken yardım kampanyası için yapılan çağrı ve bu çağrıya icabet edilmesi takdire şayan bir davranıştır.
 
Bu yaşananlardan sonra Kürt halkı gerçek dost ve düşmanlarını tanımış oldu. Küçük bir miktar bile olsa imkânı ve gücü olan herkesin bu hayırlı yardım kampanyalarına katılmaları gerekir diye düşünüyorum. Allah-u Teala, bu yardım kampanyasının başlatılmasına öncülük edenlerden ve bu kampanyaya Aynî ve Nakdî katkı sunan tüm hayırseverlerden razı ve hoşnut olsun. Sosyal medyada yaptığı tanıtım ve hashtag çalışmalarıyla, ‘Vakit, Yardım Vaktidir` kampanyasından on binlerce kişinin haberdar olmasını sağlayan HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu`na da ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Allah gayretlerini artırsın inşallah.” Açıklamalarında bulundu.
 
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü yerlerde halkın %70'i memleketini terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Cizreli sosyal medya kullanıcısı Hüseyin Ebuliz, “Yaklaşık 2 aydır yasağın ilan edildiği yerlerde halk büyük sıkıntılar çekti, büyük mağduriyetler yaşadı, halkın ortalama %70'i memleketini terk etmek zorunda kaldı, göç etti. PKK'nın güçlü olduğu yerde despot, zayıf olduğu yerde demokrat olduğunu herkes anlamış oldu. Çukur siyaseti yürütenler çukura düştü, hendek politikasıyla halka gaz verenler, halkın acısını katmerleştirdi, halka ölüm getirdi.” ifadelerini kullandı. 
 
Çukur siyaseti yapanlar lüks hayat yaşarken, çukur başında nöbet tutan Kürt gencinin payına acılar düştüğünü söyleyen Ardahanlı sosyal medya kullanıcısı Ahmet Fırat, "Öz yönetim" çığırtkanlığıyla yola çıkanlar maalesef halka "öz dram", " öz trajedi ", " öz yıkım", ve "öz göç" ten başka bir şey veremediler. "Hendekler onurunuzdur" diyenler lüks bir hayat yaşarken, hendek başlarında bekleyen fakir Kürt gencinin payına acı düştü, keder düştü, ölüm düştü.” diyerek yaşanan mağduriyeti dile getirdi.
 
“Büyük insanlık” diye mecliste olanlar, göç eden bu halka hiçbir yardımda bulunmadığını belirten Şırnaklı Edip Güzel, “Mağdur edilmiş halk için, halkın desteğiyle meclise giden, belediye ile birlikte her türlü imkânı elinde bulunduranlar maalesef göç eden ve büyük acılar yaşayan bu halka hiçbir yardımda bulunmadı. Kobane'den göç eden Êzidiler için belediyenin tüm imkânını seferber edenler, halktan gıda ve barınma başta olmak üzere her türlü ihtiyacı tedarik edip dağıtanlar, maalesef aynı hassasiyeti kendi halkına karşı gösteremedi. Bu da halkta büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Belki de bu, halk ile HDP'li belediyeler arasındaki bir kırılma noktasına sebep olur. Bu yasaklar beraberinde dost ve düşmanın tanınmasına da vesile oldu.” diyerek bölgede yaşanan tabloyu gözler önüne serdi.
 
HÜDA PAR`ın çağrısıyla İslami STK'ların, Sur, Cizre ve Silopi halkının acısını dindirmek için çalışma başlattığını söyeleyen diğer bir sosyal medya kullanıcısı Ispartalı Ekrem Velioğlu ise, “Ölüm ve hayat vaat edenler, imha ve ihya edenler, yıkan ve onaranlar kimmiş halk hakikat gözüyle gördü. HÜDA PAR`ın çağrısıyla İslami STK'lar, Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere yasağa maruz kalan insanların acısını dindirmek için takdire şayan bir çalışma yürüttü. Kıt imkânlarla toplanan yardımların bir kısmı İslami STK'lar vasıtasıyla halka ulaştırıldı ve ulaştırılmaya devam ediliyor.” şeklinde konuştu.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir