• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2485.879
  • ...
PKK, di dema  Pêvajoya Çareseriyê de li bajêran bi cîh bû
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Mahrukatçılar Oda Başkanı Müslüm Keklik, gerek ithal, gerekse de yerli kömürde kükürt oranının düşürülmesi gerektiğini belirterek, bunun temiz bir çevre için şart olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde belediye yetkililerinin de katılımıyla hava temizliği ile ilgili bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda hava kirliliğinin masaya yatırıldığını belirten Keklik, “Şehre giriş izni verilen ithal ve yerli kömürlerde kükürt oranı yüksek. Bu oran mutlaka düşürülmeli. Şu anda yerli kömürde kükürt oranı 2. Bu çok yüksek. Bu oranın 0.1'e düşürülmesi gerekiyor. İthal kömürde kükürt oranı 0.9.  İthal kömürde de kükürt oranı 0.56'ya düşürülmesi. Yani ithal veya yerli kömürün kalitesi artırılmalı. Aksi halde bu yüksek kükürt oranlarıyla hava kirliliğinin önüne geçilemez.”ifadelerini kullandı.

Kentte, muhtaçlara dağıtılan kömürlerin daha kaliteli olması gerektiğine dikkat çeken Keklik, “Gaziantep'te bu yıl dağıtılan kömür tutarı 70 bin ton. Biz fakir fukaraya kömür dağıtılmasın demiyoruz, ancak kaliteli kömür dağıtılsın. Kömürün kalitesi zenginleştirilsin. Fakir fukaraya kömür kartı veya kuponu verilip esnaftan alması sağlanmalıdır. Böylece hem esnaf faydalansın, hem de vatandaş daha kaliteli kömür alsın. En önemlisi de toplum sağlığı açısından Gaziantep'in havası temiz olsun.”önerisinde bulundu.

Daha temiz bir hava için yoğun bir çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden Keklik, “Valimizin almış olduğu kararlar şehrimizin temiz hava kalitesi oluşması için alınan karalardır. Bu şehir bizim şehrimiz. Burada çocuklarımız yaşıyor, yaşayacak. Vali bugün var, yarın yok. Biz bu şehrin evlatlarıyız. Bundan dolayı hava kirliliğinin önüne geçmek için valimizden daha çok çaba sarf etmeliyiz.”diye konuştu.

Gaziantep Mahrukatçılar Odası olarak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve kalite kontrol uygulama noktası oluşturduklarını anlatan Keklik, “Böyle bir nokta başka bir ilde yok, sadece Gaziantep’te var. Türkiye’de örnek bir iliz. İthal gelen bütün kömürler bu kalite kontrol noktasında büyükşehir zabıta ekipleri tarafından kalite kontrolü yapılmaktadır. Kalitesiz kömürler gelmesi durumunda cezai işlem yapılarak kömür site içerisinde yediemin deposuna alınmaktadır.” şeklinde konuştu.

Son birkaç gündür Gaziantep’te sert lodos nedeni ile ölüm olaylarının yaşandığını belirten Keklik, “Bu konuda belediyelerimiz sosyal tesislerde soba yakma seminerleri vermektedir. Verilen bu seminerlere hanımlarımızın mutlaka katılmalarını öneriyoruz.” tavsiyesinde de bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir