• DOLAR 32.497
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2484.56
  • ...
Suruç Devlet Hastanesi`nde bir ilk daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğine bağlı Suruç Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğine, menopoz sonrası kanama şikâyeti ile başvuran 62 yaşındaki hastanın, Yapılan rahim biyopsisi ile hastaya tıp dilinde endometrium kanseri denilen rahim kanseri tanısı koyuldu.

Genel cerrahi uzmanı ve kadın doğum uzmanı ile birlikte gerçekleştirilen ameliyatta kanserli olan bölge tamamıyla temizlendi. Hastanın ameliyat sonrası tüm şikâyetleri geçtiği ve sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necmi Eşiyok, rahim kanserinin tedavi edildiğinde oldukça iyi sonuçlar veren bir kanser türü olduğunu söyleyerek, hastalığın belirtileri arasında menopoz sonrası kanamanın yer aldığını ifade etti. Dr. Eşiyok, “Bu sebepten dolayı menopoz sonrasında olan her turlu kanama ciddiye alınmalı ve bir kadın doğum uzmanına başvurulmalı.” dedi.

Suruç halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu söyleyen Dr. Eşiyok, il merkezindeki hastanelerde var olan imkânların aynısını ilçe hastanesine de getireceklerini kaydetti. (Ramazan Casuk- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir