• DOLAR 32.497
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2496.63
  • ...
İkra-Der`den hastalara anlamlı hediye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek`te faaliyet gösteren yapmış olduğu sosyal, kültürel, eğitim ve yardım çalışmaları ile halkın teveccühünü kazanan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) yapmış olduğu hayırlı hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

İkra-Der, Siverek Devlet Hastanesindeki tüm odalara özel kutusunda 100 adet Kur`an-ı Kerim, 100 adet seccade, 90 adet kıble oku hediye etti.

Dernek üyeleri tarafından oluşturulan 8 kişilik ekip ile dün gece acil servis dışındaki tüm yataklı odalara özel kutusunda Kur`an-ı Kerim, seccade ve kıble oku konuldu. İkra-Der`in anlamlı hizmetinden dolayı teşekkür eden hasta ve hasta yakınları, uygulamanın çok anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Siverek İkra-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şeker ise amaçlarının hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarının en zor durumlarında bile ibadetlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlamak olduğunu belirtti.

Şeker, “Hastane odalarına Kur`an-ı Kerim, seccade ve kıble oku konulması için 10 gün önce Hastane Başhekimi Bahaddin Durak ve Hastane Müdürü Hüseyin Öncül ile görüştük. Hastane yetkililerinden olumlu yanıt alınca çalışmalara başladık. Hayırseverlerin desteği ile gerekli malzemeleri tedarik ettik. Bu akşamda oluşturduğumuz 8 kişilik ekibimizle 2 saat içerisinde 90 odaya Kur`an-ı Kerim, seccade ve kıble oku yerleştirdik. İnsanların en sıkıntılı oldukları halde bile dini vecibelerini yerine getirmesinin hem bu dünyada hem de ahiretleri için faydalı olacağına inanıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının hayır duasını aldık. Bu çalışmamızdan dolayı başta hastane yetkilileri olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hasta yakını Şeyhmus Sımak da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Allah hayırlarını kabul etsin. Hastalar için gerekli bir hizmetti. Allah bu hayra vesile olanlardan razı olsun.”

Hastane çalışanlarından Ali Yıldız, uygulamadan dolayı çok memnun olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.  (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir