• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
PYD tünellerden PKK`ya silah yolluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın Suriye`deki kolu PYD, başta ABD ve Rusya`nın verdiği silahların büyük kısmını, Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye`ye sokuyor. Rusya`nın Kamışlı`ya özel eğitimli asker yığması tünellerdeki riski daha da artırıyor.

ABD İZAH EDEMEDİ

ABD, PKK`ya ‘terör örgütü` derken, Suriye`deki muhalif grup olarak yutturmaya kalkıştığı PYD`ye verdiği silahların Türkiye`ye nasıl girdiğini izah edemedi. Ancak istihbarat birimleri, insansız hava aracına kadar, PKK`nın elindeki bu silahların tünellerden Türkiye`ye sokulduğunu belirledi. Bu noktalardan biri de, Rusya`nın asker yığdığı Kamışlı ile Nusaybin arasında kazılan tüneller.

YOĞUN SEVKİYAT

Belediyelerin desteğiyle 2013 yılında Suriye`nin Kamışlı kenti ile Mardin`in Nusaybin ilçesi arasında kazdığı 650 metreyi bulan tünellerden PKK`ya yoğun şekilde silah ve mühimmat gönderiliyor. Her ikisi de Kandil`den yönlendirilen yüzlerce PKK/PYD`li de bu tünellerden rahatça iki tarafa geçebiliyor. PYD`nin gönderdiği silahlar, Nusaybin başta olmak üzere, Dargeçit, Derik, Sur, Silvan, Cizre ve Silopi`de kullanılıyor.

UCU EVE ÇIKIYOR

Kobani olaylarında yaralananların da aralarında bulunduğu yüzlerce PYD`li bu tünellerden geçirilerek Nusaybin üzerinden Diyarbakır, Mardin ile Batman`a getirildiği belirlendi. Tünellerden PKK elebaşlarının da gece karanlığında Suriye`ye geçip, geri döndüğü bilgisine ulaşıldı. Tünellerin ucunun Kamışlı ile Nusaybin`deki hücre evlere çıktığı öğrenildi. PKK`nın operasyonların sürdüğü mahalleler arasında da tüneller kazdığı belirlendi. PKK'lıların kolluk güçleriyle girdikleri çatışmalarda sıkıştıkları anda birbirleriyle bağlantısı olan bu tünellerden kaçtığı anlaşıldı.

İKİSİ AYNI ÖRGÜT

Suriyeli Türkmen Lider Samir Hafez, 29 Ocak`ta yapılacak Cenevre görüşmelerine PYD`nin katılması ihtimalini ele alarak, “PYD, Kandil`den PKK olarak Türkiye`ye giren teröristlerden oluşuyor” dedi. Hafez, PYD ile PKK`nın aynı örgüt olduğunu söyledi. Hafez, “PKK, Kandil`den Türkiye`ye giriyor, çatışıyor. Çıkıp Suriye`ye gidiyor. Adı PYD oluyor ama dünya bunu görmüyor” ifadesini kullandı. Samir Hafez, “İkisi de aynı terör örgütü ama çıkarları nedeniyle ABD de Rusya da bunu görmüyor. Onlar petrol ve doğalgazı görüyor. Rusya, bölgede Gazprom şirketiyle 300 milyar metreküplük doğalgaz için bulunuyor. Katar`ın gazı var, İsrail`in gazı var, Mısır`ın gazı var, Suriye ve Irak`ın da gazı var. Hepsi bu bölgeden PYD bölgesinden geçecek. ABD ile bir anlaşma yapmış görünüyorlar. Suriye, Mısır ve İsrail gazını Rusya pazarlayacak. Irak ve İran petrolünü de ABD pazarlayacak. İran`a o nedenle yaklaştılar ve ambargoları kaldırdılar. Ortada anlaşmalar yapılmış. Oyun oynuyorlar. DAEŞ`i bilerek kurdular, şimdi onun için dünyayı ayağa kaldırdılar” diye konuştu.

( Star - Kemal Gümüş)

Bu haberler de ilginizi çekebilir