• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
İmam Hatip`e yapılan saldırıya STK`lardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine PKK`liler tarafından yapılan molotoflu saldırıya Eğitim-Bir-Sen ve İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden tepki geldi.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş, Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ve başkan yardımcısı Kasım Akgönül, saldırıya uğrayan okulda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitim kurumlarının hedef alınmasına tepki gösterdiler.

Son zamanlarda bölgede halkın dini diğerlerine, kutsallarına, eğitim yuvalarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Başkan Yardımcısı Recep Güneş, halkın bu saldırıları kabul etmeyeceğini belirtti.

“Bu tür saldırılara Kürt halkı prim vermeyecektir”

Güneş, “Kürt halkı bunları kesinlikle affetmeyecektir. Biz de buradan akıl tutulması yaşayan örgüte sesleniyoruz; bu tür eylemlerden bir an önce vazgeçsinler, bu eylemler onlara hiçbir şey kazandırmayacaktır, aksine Kürt halkının gönlünde nefret ve kinleri dolup taşacaktır. Kesinlikle bu tür saldırılara Kürt halkı prim vermeyecektir ve müsaade etmeyecektir. İmam hatipler, camiiler, okullar Kürt halkının yetişmesinde bir değer unsuru olan yapıların hedef alınmasını asla kabul etmiyoruz, nefretle kınıyoruz.  Eğitim-Bir-Sen camiası olarak bu tür saldırılara karşı tavrımız nettir. Buradan duyarlı halkımıza da şöyle sesleniyoruz camiiler gibi imam hatipler gibi eğitim yuvaları gibi değer yargılarına sahip çıkmalarını ve bu tür saldırılara prim vermemelerini rica ediyoruz.” dedi.

Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ise halkın çocuklarını okullardan uzaklaştırmak için bu tür saldırılara başvurulduğuna dikkat çekti.

“Kürt Kemalizm`inin en büyük düşmanı İslam ve İslami unsurlardır”

İmam hatip okullarının halk tarafından teveccüh gördüğünü dile getiren Gökdemir, “İmam hatiplerimiz açıldığı günden beri halkımız tarafından büyük bir teveccüh görmüşlerdi. Velilerimiz, başta olmak üzere çocuklarımızı ahlaki yozlaşmadan, şiddetten ve gençliğin içinde bulunduğu buhrandan kurtulması için imam hatiplere göndermişlerdir. İmam hatipler bugünkü toplumda velilerimiz için adeta bir kurtuluş limanı olarak görülmüştür. Bunu bilen sistem post modern 28 Şubat darbesi dâhil imam hatiplerin önünü kesmek ve bu halkın teveccühünü kaldırmak için var güçleriyle mücadele etmişlerdir. Bugün de bu bölgede Kürt Kemalizm`i imam hatiplerin önünü kesmek için aynı 28 Şubat darbesinde olduğu gibi imam hatiplerin önünü kesmek ve halkın çocuklarını bu okullardan uzaklaştırmak için var gücü ile saldırılarına devam etmektedir.” dedi.

PKK tarafından daha önce de İslami kurumlara saldırılar yapıldığını hatırlatan Gözkdemir, “Daha önce de imam hatipler başta olmak üzere İslami kurum ve kuruluşlara, Kur`an kurslarına ve cami gibi birçok yere saldırılar düzenlemişlerdi. Kürt Kemalizm`i kendine en büyük düşman olarak, İslam ve İslami kurumları görmektedir. İmam hatiplere de bu yüzden düşmanlık besliyorlar. Buralarda yetişen çocuklarımız hiçbir zaman dağa çıkmamış terörist olmamışlardır. Bundan dolayı Kürt Kemalizm`i düşmanlığını var gücü ile sürdürmektedir. Bu çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.” diye konuştu. (M. Hüseyin Temel, Hakkı Yavuz – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir