• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
“Tramvay projesini hayata geçirebiliriz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN: 2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın Van ziyareti sırasında gündeme getirdiği proje hakkında bilgi veren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, en kısa zamanda Edremit ve YYÜ arasında hafif raylı tren sisteminin kurulacağı ile ilgili çalışma başlattıklarını belirtti.

Konuya ilişkin İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)  Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, hafif raylı trenin artık uygulama aşamasına geçilecek potansiyele sahip olduklarını dile getirdi.

Proje olumlu karşılandı

Tramvay ve hızlı trenin büyük yatırım gerektiren bir proje olduğunu belirten Battal, 2013 yılında dönemin Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın Van'a ziyareti sırasında konuyu kendisine aktardığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Tramvay ve hızlı tren büyük yatırım gerektiren bir projedir. Bizler hep şunu söyleriz; mevcut hükümet, bu tür büyük projeleri yapan bir hükümet olduğu için dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Van'a geldiğinde bizler bu konuyu kendilerine açmıştık ve kendisi de projeyi olumlu karşılamıştı. Hatta bizler ana hatlarla ilgili de bir proje sunmuştuk. O zaman Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile konuştuğumuzda Van'ın Edremit ilçesinden, Kampüse kadar hafif raylı tren sisteminin kurulabileceğini söylediğimizde, bakanımızda olumlu karşılamıştı.”

“Bu projeyi hayata geçirebiliriz”

Hafif raylı hızlı trenin hayata geçirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Battal, “Bu proje üniversitenin tek başına yapabileceği bir proje olmadığı için bizler siyasilerinde katkılarını bekliyoruz. Hatta bu projenin üzerinde duran iktidar parti vekillerine de bizzat ilettik ve onlarda bu projenin farkındadırlar. Dolayısıyla bizlerde onlardan cesaret alarak dedik ki; ‘bu projeyi hayata geçirebiliriz.` Yine aynı şekilde projenin hayata geçirilmesi noktasında Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin de olması gerekiyor. Bizlerde gerek Valilikle gerekse Büyükşehir Belediyesiyle ve gerekse de iktidar parti vekilleriyle de görüştük ve hepsininde bu proje hakkındaki fikrinin çok olumlu olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

“Proje uygulama aşamasına geçecek potansiyele sahip”

Hafif raylı trenin artık uygulama aşamasına geçecek bir potansiyele sahip olduklarını vurgulayan Rektör Battal, “Şimdilik avan projenin nihai şekli çıktıktan sonra bakanlığa tekrar bu projeyi sunacağız. Bu projenin akabininde taraflarla çok sıkıntı yaşayacağımızı da düşünmüyorum. İnşallah en kısa sürede Edremit ve Kampüs arasında hafif raylı bir sistem kurulabileceği ile ilgili çok güçlü bir inanca sahibim. Her şeye rağmen bu projenin üstünde durmak gerekiyor. Üniversite olarak da Van'ımız için üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Bu konuda her platformda imkânımız oldukça bunları dile getiriyoruz.  Ayrıca geçtiğimiz günlerde ilk kez toplanan Van Güçbirliği Platformu`nun da bu konuda ciddi katkıları olacaktır. Bununla birlikte bürokraside çok ciddi emekleri olan Prof. Dr. Beşir Atalay`ın da bu projede çok ciddi desteğinin olacağını biliyorum. Artık hafif raylı tren sistemi projesinin uygulama aşamasına geçebilecek bir potansiyele sahip bir proje olarak görüyorum.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir